Print pagina

Inleiding

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden met kralen. Kettelen is 1 van de populairste technieken. In het begin is het even oefenen om mooie oogjes te buigen maar uiteindelijk lukt het heel makkelijk. Er zijn veel variaties bij kettelen. Eén van de voordelen van kettelen is dat er minder kralen nodig zijn per sieraad wat het vaak goedkoper maakt. Ook maakt kettelen het sieraad vaak minder grof, zeg maar fijntjes en subtieler, wat ook een leuk effect kan geven. Maar er zijn veel varianten. Je kunt ook bijvoorbeeld een drukke bedelarmband maken of een ketting vol met bedeltjes en slierten kralen.
Afbeelding 1 t/m 4: kettelen heeft veel variatie mogelijkheden.
Bij Basis kettelen kun je lezen welke materialen nodig zijn en hoe het kettelen in zijn werk gaat. Onder Kettingen en Armbanden kun je allerlei technieken vinden. De volgorde van de technieken staan van eenvoudig naar ingewikkeld.

Weet je zelf nog een leuk patroon? Mail het naar info@kralen.com alsjeblieft. Als dank hiervoor krijg je een 20% kortingscode van CreaDream cadeau en je naam en eventueel website zal er ook bij vermeld zijn.

Vragen of tips kun je het beste posten op ons forum.