Tips en voorbeelden voor uren knutselplezier

Leuke rijgpatronen voor tijdens de troonswisseling

Morgen is het zover, de troonswisseling van Nederland! Vanaf 10 uur ‘s ochtends zullen er op vrijwel iedere Nederlandse zender mooie reportages te zien zijn. Ik vind het wel erg verleidelijk om lekker vanaf de bank tv te kijken met een dienblad met kralen op schoot. Kortom een ideaal moment om allerlei technieken uit te proberen die veel tijd kosten maar wel eenvoudig te herhalen zijn. Ik heb een aantal leuke technieken op een rij gezet die je kan uitvoeren op de bank tijdens het tv kijken:
  • Neem een stuk staaldraad en kreukel deze met behulp van een munt. Rijg daar vervolgens rocailles op. Je krijgt hiermee een kreukelketting.
  • Zoek op zolder naar de punnikklos van vroeger of leen het even van je kind ;-) Maak een mix van rocailles en rijg dit op nylondraad. En punniken maar!

Tip: maak oorbellen met XS memory wire

CreaDream heeft extra kleine memory wire waarmee je armbandjes kan maken voor jonge meisjes. Je kan dit echter ook gebruiken voor oorbellen! Zie hieronder 2 voorbeelden:De techniek is heel eenvoudig. Knip 1 ring memory wire af. Buig een oogje. Rijg een aantal kralen en eventueel bedeltjes. Buig zodra je klaar bent aan de andere uiteinde ook een oogje. Rijg door beiden oogjes een open ringetje en bevestig de grote ring daarmee aan de oorbel.

Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

De allermooiste Fimo sieraden – Sophie Arzalier

Sinds zijn uitvinding in de jaren dertig heeft de ontwikkeling van polymeerklei niet stilgestaan. Het materiaal biedt tegenwoordig eindeloos veel creatieve mogelijkheden. Het is erg leuk te zien hoe divers de creaties kunnen zijn. Van kleurrijke, glanzende kralen tot matte kralen in natuurtinten waardoor het net steen lijkt. Kralen maken van klei hoeft niet ingewikkeld te zijn: met behulp van stempels en mallen kun je eenvoudig mooie creaties maken. Dit boek bevat veel nuttige uitleg. Uiteraard hoe je mooie canes kan maken maar ook hoe je speciale textuureffecten en materiaaleffecten kan toepassen. Je ziet in dit boek meteen hoe je leuke creaties kan maken van je zelfgemaakte kralen. De technieken en ontwerpen zijn heel divers dus er valt veel uit te leren. Het boek bevat naast de basistechnieken maar liefst 32 pronkstukken die stap voor stap worden uitgelegd. Dit boek bevat 135 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 16,95. ISBN 978-90-4391-566-3, uitgeverij Tirion.

Slingers haken

Er is altijd een reden om thuis een vrolijke slinger op te hangen. Voor een verjaardag, kinderfeestje, kerst of tuinfeest of zomaar om het mooie weer te vieren. Dit boek bevat verschillende patronen zoals vogels, visjes, paddenstoelen, auto’s en vrachtwagens, huisjes en ook vrolijke matroesjka’s. Het leuke van slingers haken is dat je snel resultaat hebt en veel kleuren kan mixen. De patronen zijn duidelijk en de eindresultaten ronduit feestelijk! Slingers haken is niet moeilijk en ontzettend leuk om te doen. Dit boek bevat 48 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-231-2, uitgeverij Forte Uitgevers.

Pannenlappen haken – makkelijk, snel en dubbelzijdig – Herbert Justen

Dubbelzijdig gehaakte pannenlappen zijn bijzonder decoratief. Je kunt de voor- en achterkant compleet verschillend uitvoeren waardoor er eindeloos veel variaties mogelijk zijn. Van vrolijke, felle kleuren tot zachte tinten. De patronen zijn heel divers, van ovaal tot vrolijke granny square of met noppen. Sommige patronen kunnen ook voor bijvoorbeeld een kussenhoes of sjaal gebruikt worden. Alle benodigde steken zijn duidelijk via foto’s uitgelegd. Doordat het dubbelzijdige pannenlappen zijn zijn ze uitstekend bestand tegen hitte. Er staan ook patronen in voor handschoenen en een doek met een handig gat voor het handvat. Dit boek bevat 48 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-981-6, uitgeverij Forte Uitgevers.

Knitting in style – Sanne van Can

Wie bij breien alleen aan truien en sjaals denkt heeft het mis. Er zijn veel leuke accessoires die je eenvoudig kan breien. Van fotolijstjes versieren met breiwerk tot speldenkussens, geurzakjes of servetringen. Een sieradenpop om sieraden op te hangen kan je mooi oppimpen met een gebreide glamourjurk. Dankzij de handige brei-instructies kun je direct aan de slag. Het zijn leuke projecten met snel resultaat en ideaal om cadeau te doen. Dit boek bevat 64 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-4391-553-3, uitgeverij Tirion.

Eline’s buitenhuis – homedecoraties om zelf te maken – Eline Pellinkhof

Dit derde boek in de ‘Eline’s huis’ reeks staat weer boordevol ideeën en DIY-projecten, ditmaal in zomerse sferen! Als je door dit kleurrijke boek bladert krijg je meteen al zin in het maken van vrolijke, kleurrijke accessoires. Van gebloemde bloempotten, gehaakte aardbeien, stoere tuinkussens en kijkkastjes. Alle projecten zijn sfeervol gefotografeerd en gemakkelijk na te maken aan de hand van patronen en werkbeschrijvingen. Kortom weer een heerlijk kijk- en doeboek! Ideale manier om de zomerse sferen te komen. Dit boek bevat 128 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 19,95. ISBN 978-90-439-15311, uitgeverij Tirion.

Inspiratie via Pinterest

Er zijn veel mogelijkheden met kralen, van ingewikkelde rijgtechnieken en ware wire kunstwerken tot....eenvoudige technieken maar met wel hele creatieve ideeën! Het hoeft lang niet altijd ingewikkeld te zijn om iets kunstigs te maken. Zie hieronder een aantal pins ter inspiratie:

Kortom eenvoudige technieken met veel verschillende resultaten!

Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'. Er zijn inmiddels 20 nieuwe creaties:

Winnares week 9

Gemaakt door nickskeWinnares week 9

Gemaakt door GunaWinnares week 10

Gemaakt door katiaWinnares week 10

Gemaakt door CelinaWinnares week 10

Gemaakt door Annick9Winnares week 12

Gemaakt door Kimj125Winnares week 12

Gemaakt door katiaWinnares week 12

Gemaakt door GunaWinnares week 15

Gemaakt door katiaWinnares week 15

Gemaakt door sofieWinnares week 16

Gemaakt door SanniesamWinnares week 16

Gemaakt door GunaAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com
CreaDream.nl

Je staat ingeschreven met #email. Klik hier om je e-mailadres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.