Gratis tutorials en tips wat te maken met schakelketting

Nog meer tips over wire + extra tutorial

Je kunt op de pagina wire wrappen nu nog meer nuttige informatie + tips over wire wrappen vinden. Verder hebben we een hele leuke tutorial toegevoegd, namelijk hoe je met redelijk dik wire een ‘dollar oorbel’ kan maken. Met dank aan Els voor het maken van deze tutorial!Eenvoudig zelf je armband om kunnen doen

Het blijft vaak lastig om met één hand een armband om te kunnen doen. Maar ik heb nu een hele makkelijke oplossing gevonden op Pinterest! Heb je nog een stukje (stevig) wire of metaaldraad over, eventueel verkleurd dat je niet voor een sieraad wil gebruiken? Op deze internet pagina kun je zien hoe je eenvoudig een hulpmiddel kan maken waardoor je veel makkelijker zelf je armband om kan doen.Uitslag sieradenwedstrijd algemeen

Er hebben 81 personen gestemd. De gelukkige winnaars zijn:
  1. Lavilia
  2. Nella
  3. Celina


Gefeliciteerd! Zij hebben een waardebon van CreaDream gekregen. Alle overige deelnemers hebben een 15% kortingscode gekregen. Ga naar Kralen.com om de stemuitslagen te bekijken.

Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Compleet met kralen - Anneke Radsma-Rietveld

In dit boek presenteert Anneke een keur aan prachtige wenskaarten die versierd zijn met kralen, gecombineerd met knipwerk en borduurgaren. Naast de wenskaarten, staan in deze Handmade diva ook tijdloze speldenkussens en handige cadeaudoosjes centraal. Allemaal even mooi versierd met kralen, afgewerkt met kant, lint en nog veel meer. Van romantische tot vrolijke kaartjes. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Dit boek bevat 63 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-4391-554-0, uitgeverij Tirion.

Kleurrijke cadeautjes haken - Margriet de Muinck

Als ik door dit boek blader word ik meteen al hebberig door de mooie, vrolijke kleurcombinaties. Het bevat leuke kleine projectjes waardoor je snel resultaat behaalt. Van lieve uiltjes en bloemetjes tot mooie slingers. Vooral de lentebollen kunnen ook mooi gebruikt worden tijdens Pasen. Met extra versiering zoals kraaltjes, knoopjes en lintjes maak je vrolijke cadeautjes van deze accessoires. De benodigde technieken zoals stokjes en picotsteek zijn duidelijk uitgelegd dus ook beginners kunnen meteen aan de slag. Dit boek bevat 48 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-251-0, uitgeverij Forte Uitgevers.

De wondere wereld van Oz - Christine Leech en Hannah Read - Baldrey

Geïnspireerd op de film 'de tovenaar van Oz’ hebben Christine en Hannah deze mooie knutselboek gemaakt. Dit boek vat 50 originele ideeën om te maken, te bereiden en te versieren. Van een intrigerende heksenkaars (help, ik smelt!), een recept voor een veelkleurige regenboogtaart tot Dorothy cadeaulabels en een Laffe Leeuw handpop van vilt. Dit betoverende boek weerspiegelt alle magie van de wondere wereld die Oz heet. De auteurs hebben hun eigen unieke invulling gegeven aan dit klassieke verhaal bij het bedenken van alle creaties in dit boek. Het boek is heel mooi opgesteld waardoor het heel verleidelijk is om er uren doorheen te bladeren. Dit boek bevat 143 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 19,95. ISBN 978-90-4391-550-2, uitgeverij Tirion.

Maak je eigen beanie! - Marike Doedens en Marleen van der Pas

Ondanks de mooie lentedagen die we zo pas gehad hebben komt er weer ’n koude herfst aan. Via dit boek kun je eenvoudig je eigen warme beanie maken. Sommige beanies zijn lekker snel klaar en voor andere juweeltjes moet je wat langer werken. Dit boek bevat zowel brei- als haakpatronen. De beschrijvingen zijn stapsgewijs en helder, zodat iedereen op elk niveau hiermee aan de slag kan: van absolute beginner tot ervaren expert. En mocht de warme lente toch snel beginnen, een beanie past bij ieder seizoen. Dit boek bevat 64 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 978-90-5877-997-7, uitgeverij Forte Uitgevers.

Weblog van de maand

Even rondsurfen op het internet voor inspiratie blijft een leuke bezigheid en soms kom je een weblog tegen, die wil je gewoon met anderen delen. Kralen.com kiest daarom regelmatig twee weblogs uit die de aandacht verdienen, namelijk 1 specifiek over kralen/sieraden en 1 over enige creatieve hobby. Ken je zelf ook een leuke weblog? Mail het url naar info@kralen.com, wellicht wordt deze dan ook vermeld op Kralen.com.

Kralenweblog van de maand maart

Ik verwijs graag naar weblogs met gratis tutorials en de weblog HappyHourProject barst van de tutorials. En ‘smoesjes’ zoals geen tijd kun je hier niet gebruiken want het gaat om projecten die binnen ’n uur afgerond kunnen zijn. Klik op ‘jewelry projects’ om alle tutorials die met sieraden te maken hebben te bekijken. Het bevat onder andere wire projecten, eenvoudig rijgen maar ook bijvoorbeeld met resin (hars) bedels maken en met klei kralen maken.Algemene weblog van de maand maart

Passion for yarns maakt de meest prachtige, kleurvolle breiwerken. Ze gebruikt hele fijne, dunne wol in mooie kleuren. Sommige wol is zelf geverfd en er worden ook weleens kralen gebruikt voor fijne details. Verder kun je ook andere mooie hobby’s bekijken zoals tiffany art en mooie geschilderde kaarten.Inspiratie wat te maken met schakelketting

Kralen.com heeft op Pinterest inmiddels meer dan 800 pins en meer dan 500 volgers! Lijkt het je leuk iets met schakelketting te maken maar weet je nog niet wat? Zie deze pins voor inspiratie:Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'. Er zijn inmiddels 8 nieuwe winnaars:

Winnares week 5

Gemaakt door CarineWinnares week 5

Gemaakt door xNatjeWinnares week 6

Gemaakt door estherwijmaWinnares week 8

Gemaakt door katiaAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com

Je staat ingeschreven met #email. Klik hier om je e-mailadres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.