Zelfs Prince Charles rijgt kralen! En nog meer tips en inspiratie

Dag allemaal,

We hadden al veel eerder een nieuwsbrief willen sturen maar tijd vliegt voorbij hier. Zoveel kralen nog online zetten op CreaDream.nl en tegelijk alweer opnieuw inkopen en daardoor ook weer ruimte moeten maken en zo nog veel meer dingen die erbij komen kijken. Maar bij deze eindelijk weer nieuwsbrief met tips en inspiratie. :-)

Finale sieradenwedstrijd

Omdat er meerdere winnaars zijn bij onze wekelijkse sieradenwedstrijd houden we weer 2 finales. Klik hier om je stem uit te brengen voor de finale rijgwerk en hier voor de finale overige creaties.

Beaders Best in Duitsland

Zin in een spontaan weekendje weg in Duitsland? Komende vrijdag t/m zondag is er een kralenbeurs in Hamburg, Beaders Best. Het is vooral gericht op rijgwerk maar je vindt er ook speciale grotere kralen.

National Beading Week

De national beading week werd in Engeland gehouden van 29 juli t/m 2 augustus. Het is een week bedoeld om kralenliefhebbers nader tot elkaar te laten komen. Dat gebeurde onder andere door middel van een bead along. Jean Power had gratis tutorials gemaakt, iedere dag kreeg je er weer uitleg bij zodat je met meerderen tegelijk aan dezelfde tutorial kon werken. Lees meer over deze bead along op de blog van Jean Power: http://www.jeanpower.com/blog/. Honderden creaties zijn te bewonderen via Facebook Secret Beadalong. Voor gratis patronen : http://www.nationalbeadingweek.co.uk/Downloads.php. En ik weet niet of het helemaal 100% waar is maar er gingen zelfs foto's rond op facebook dat ook Prince Charles en Camilla kralen gingen rijgen! Gelukkig kan Google de waarheid vinden: in 2011 regen ze kralen in Tanzania. Maar het blijft een leuke foto!

Nieuwe tutorial

Er zijn twee mooie tutorials te vinden op onze Pinterest pagina:

- Deze micro macrame tutorial is in het Russisch maar het is duidelijk uitgelegd.

- Voordeel van Miyuki kubussen is dat ze wat groter zin en je dus wat sneller klaar ben met je creatie. Op https://www.youtube.com/watch?v=3BC32VacraM staat duidelijk uitgelegd hoe het werkt.

Voorbeelden

Ter inspiratie, gevonden op Pinterest:Door schakelketting te rijgen tussen de kralen krijg je makkelijk mooie slierten.

Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Creative Beading v 10

Het Amerikaanse kralentijdschrift Bead and Button brengt ieder jaar een soort 'best of' boek uit rond juli en ze hebben nu dus het 10de exemplaar uitgebracht. Het is een mooi dik boek met duidelijke instructies. Het is vooral op speciaal rijgwerk gericht maar er zijn ook altijd nog paar extra tutorials zoals chain maille en wire. Via Amazon.com kun je aantal pagina's bekijken. Bestel het eventueel via English book depository, die rekent geen verzendkosten, maar je kunt het ook bij bol.com bestellen. Op kalmbach.com kun je meer van dit soort boeken vinden en uiteraard is beadandbutton.com ook het surfen waard.

Haakgeluk - Claire Boeter

Dit kleurrijke boek zorgt zeker voor geluk, zo vrolijk zijn de ontwerpen. Je kunt met kleine projecten beginnen, zoals een etui of een speldenkussen, of je breidt je collectie uit met een sjaal of slinger. De patronen zijn zowel met tekst als tekeningen uitgelegd. Om het extra makkelijk te maken zijn alle projecten gemaakt met de frisse, vrolijke kleuren van het byClaire garen. Zoals de naam al zegt, de wolkleuren zijn door de auteur Claire Boeter ontworpen. Zie ook eventueel haar website http://www.byclaire.eu voor tips en inspiratie. Zelf heb ik meestal de neiging voor veilige, rustige kleurcombinaties te kiezen maar als je haar creaties ziet zie je hoe mooi kleurrijk het mag zijn. Dit boek bevat 48 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts 12,95. ISBN 978-94-6250-0891-1. Uitgeverij Forte Creatief.

Haken & kleur - Claire Boeter en Saskia Laan

Dit boek is een vervolg op de eerder uitgebrachte 'Haken & kleur' en 'Haken & kleur feest'. Er zijn patronen voor prachtige sjaals en omslagdoeken, mooie picknickkleden en kussens en wollige tassen en polswarmers. Ze versieren de tuin met gehaakte slingers, guirlandes en zelfs een kroonluchter. Met als klap op de vuurpijl zelfs een hangmat. Ook hier zijn de patronen duidelijk uitgelegd met zowel tekeningen als tekst en er zijn veel inspirerende foto's. Dit boek bevat 48 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts 17,95. ISBN 978-94-6250-0891-1. Uitgeverij Forte Creatief.

Bungelknuffels groot en klein - Monique Vos - Meulenbroek

Wat erg leuk aan dit boek is, is dat er van ieder dier 2 patronen zijn zodat je een small en een large kan maken, of nog beter gezegd, een moeder en een zoontje. Kinderen zullen het heerlijk vinden om zo'n familie bungelknuffels in hun armen te sluiten. Dit boek bevat 9 patronen waaronder bijvoorbeeld aapje, olifant, neushoorn en kikkers. Eigenlijk zelfs meer patronen want de babyvlinder is nog in rupsvorm en de babykip zelfs in ei- en kuikenvorm. Kortom wekenlang haakplezier! Dit boek bevat 48 pagina's en is onder andere te koop via Bol.com voor slechts 12,95. ISBN 978-94-62500-090-7, uitgeverij Forte Creatief.

Weblog van de maand

De weblog van deze maand is van Shila bead. Zij maakt mooie, onderscheidende sieraden met verschillende soorten kralen en mooie kleurcombinaties. Regelmatig worden op deze weblog nieuwe foto's geplaatst van haar gemaakte creaties. Zie ook eventueel haar Etsy pagina.

Buddha kralen en nieuwe wedstrijd

Omdat Creadream in juni haar 11 jarig bestaan vierde en om dit samen met de klanten te delen, zijn er met alle bestellingen boven de 15,- gratis Buddha kralen meegestuurd. Afgelopen week en komende week wordt deze actie weer gehouden. Binnenkort kun je creaties met deze buddha kralen uploaden om mee te doen aan onze leuke sieradenwedstrijd!

Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'. Wat ons betreft mogen alle winnaars in the spotlight dus bij deze een hele lijst:

Winnares week 50

Gemaakt door missjessyWinnares week 51

Gemaakt door EstridWinnares week 52

Gemaakt door estherwijmaWinnares week 1

Gemaakt door jokevbiesenWinnares week 2

Gemaakt door jokevbiesenWinnares week 3

Gemaakt door jokevbiesenWinnares week 3

Gemaakt door BossWinnares week 5

Gemaakt door Hilly_MWinnares week 6

Gemaakt door EstridWinnares week 7

Gemaakt door VengyWinnares week 8

Gemaakt door EstridWinnares week 9

Gemaakt door Hilly_MWinnares week 10

Gemaakt door katiaWinnares week 11

Gemaakt door flolisteWinnares week 12

Gemaakt door jokevbiesenWinnares week 12

Gemaakt door HanneliesRWinnares week 13

Gemaakt door katiaWinnares week 14

Gemaakt door katiaWinnares week 14

Gemaakt door EstridWinnares week 15

Gemaakt door estherwijmaWinnares week 15

Gemaakt door flolisteWinnares week 16

Gemaakt door katiaWinnares week 17

Gemaakt door flolisteWinnares week 17

Gemaakt door HanneliesRWinnares week 18

Gemaakt door chantalleke888Winnares week 19

Gemaakt door HanneliesRWinnares week 20

Gemaakt door Hilly_MWinnares week 21

Gemaakt door liesbet77Winnares week 21

Gemaakt door liesbet77Winnares week 22

Gemaakt door flolisteWinnares week 23

Gemaakt door liesbet77Winnares week 27

Gemaakt door estherwijmaWinnares week 28

Gemaakt door Hilly_MWinnares week 28

Gemaakt door estherwijmaWinnares week 29

Gemaakt door estherwijmaAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com
CreaDream.nl
Miyukigroothandel.nl