Upload jouw mooiste creatie + nieuwe tutorial + nieuwe sieradelboeken

Nieuwe tutorial

Tijdens onze laatste zakenreis in China kwamen we hele leuke 4gats kralen tegen waar suède mooi doorheen past. Mandy heeft een duidelijke tutorial gemaakt hoe je hier leuke armbanden mee kan maken.Nieuwe sieradenwedstrijd: jouw mooiste creatie van 2014!

Wat zijn sieradenwedstrijden toch altijd inspirerend, zo leuk om te zien hoe divers alle creaties zijn. Zie bijvoorbeeld de uitslag van de sieradenwedstrijd geweven armbandjes bij CreaDream die nu net voorbij is. Omdat we meteen zin hebben in 'n nieuwe wedstrijd kwamen we op het idee van een sieradenwedstrijd met jouw mooiste creatie van 2014. Enige regel is dat het in 2014 gemaakt moet zijn en er mag maximaal 1 inzending per deelnemer worden ingestuurd, we hebben het immers over de mooiste creatie. Verder geen regels. Inzenden kan via dit formulier t/m 30 januari. We zijn benieuwd! Daarna zullen er weer meerdere prijzen uitgedeeld worden.

Uitslag forumfinale

Misschien zeg ik het te vaak ;-) maar het blijft leuk hoeveel variatie er mogelijk is bij kralen. De forumfinale winnaars zijn bijvoorbeeld:
  1. JMHols met haar haakwerk

  2. Moniek74 met haar embroidery

  3. Estrid met haar shibori

  1. Katia met haar kettel werk

  2. Margroetje met haar micro macramé

  3. Moisame met haar wirewerk

Klik hier voor uitslag van de sieradenwedstrijd rijgwerk en klik hier voor uitslag van de sieradenwedstrijd sieraden algemeen.

Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Bracelets - geweven door jou - Elke Eder

Geweven armbandjes zijn nog steeds helemaal in! In dit boek staan allerlei leuke variaties, bijvoorbeeld weven tussen 2 schakelkettingen om er een speciale hanger van te maken. Maar er staat veel meer in dan alleen geweven armbanden, er wordt ook bijvoorbeeld leer, schakelketting en veertjes gebruikt. Vooral de geregen cirkels met het leer en houten kralen pakken heel mooi uit. Ook kan je mooi weven voor kettingen en oorbellen. Er worden zowel kleine als wat grotere kralen gebruikt dus er zijn veel variatiemogelijkheden. Dit boek bevat 48 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 7,99. ISBN 978-90-4391-662-2, uitgeverij Kosmos Uitgevers.

Paracord - knoop it yourself

Paracord is een nylonkoord dat door de structuur en flexibiliteit ideaal is om de leukste dingen mee te knopen: van stoere armbanden, sleutelhangers en heupriemen tot het omknopen van meubels en woonaccessoires. Bij elk ontwerp staat de knooptechniek uitgelegd: van scoubidou tot vlechten en macramé. Een leuke hobby waar jong en oud binnen no-time verslingerd aan raakt. Alle basisknopen zijn duidelijk uitgelegd, en er worden tips gegeven welke hulpmiddelen je kunt gebruiken en hoe je werkstuk af te werken. Maak bijvoorbeeld een vliegengordijn of pimp meubels van de kringloop op met deze vrolijke knopen. Of maak een leuke tas of stoere sieraden. Dit boek bevat 120 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 12,99. ISBN 978-90-4391-757-5, uitgeverij Kosmos Uitgevers.

Sieraden maken met kleine kralen - Jean Power

Dit is een vertaling van Jean Powers' 'Small beads big jewellery'. Er zijn dus alleen kleine kralen gebruikt maar het gaat wel om grotere sieraden. Het boek is overzichtelijk ingedeeld naar techniek en moeilijkheidsgraad. Het bevat duidelijke instructies en patronen over peyote stitch, ladder stitch, brick stitch, spiral, herringbone, right angle weave en combinaties van deze technieken. Door vrolijke, moderne kleuren te gebruiken zijn het hippe sieraden die niet alleen bij speciale gelegenheden gedragen hoeven te worden. Ben je begonnen met weven en wil je meer technieken leren? Je kan met behulp van dit boek leuke bijpassende sieraden maken. Of ben je al regelmatig bezig met rijgwerk? Dankzij de verschillende patronen is dit zeker een leuke uitbreiding. Dit boek bevat 143 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-8998-455-6, uitgeverij Librero.

Hoe vaak ontvang jij het liefst onze nieuwsbrief?

Heb jij je stem al uitgebracht op onze poll? We horen graag hoe vaak je onze nieuwsbrief zou willen ontvangen.

Weblog van de maand

Ik ben verliefd, op deze prachtige maar ook schattige geweven armband met hele lieve sneeuwpoppetjes. Via Beads Beading Beaded weblog kun je weer zien hoeveel mogelijkheden er bij weven zijn. Zij versiert de geweven armbanden vaak door er extra rijgwerk op te bevestigen. Neem bijvoorbeeld letterkralen voor een nog gavere kerstarmband. Omdat zij cursussen geeft zullen niet al haar patronen en tips te vinden zijn op de blog maar ze deelt zeker een aantal nuttige tips en trucs. Zie bijvoorbeeld:

Fijne feestdagen en creatief en gezond 2015

Verder willen we iedereen fijne, gezellige feestdagen toewensen en een creatief en gezond 2015. We kijken terug op een jaar waarbij het werken met kleine rocailles veel populairder is geworden en er ook weer veel nieuwe kralen zijn bedacht. We zijn dan ook heel benieuwd wat voor nieuwe technieken en kralen er in 2015 zullen komen.

Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'. Er zijn inmiddels 6 nieuwe creaties:

Winnares week 47

Gemaakt door jokevbiesenWinnares week 47

Gemaakt door HanneliesRWinnares week 48

Gemaakt door jokevbiesenWinnares week 49

Gemaakt door Hilly_MWinnares week 49

Gemaakt door VengyAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com
CreaDream.nl
Miyukigroothandel.nl