3 gratis tutorials ? Sinterklaas, wie kent hem niet!

3 gratis tutorials

Kwastjes zijn weer helemaal in momenteel! Maar hoe maak je daar leuke sieraden mee? Collega Mandy heeft 3 leuke tutorials gemaakt. Combineer ze bijvoorbeeld met houten kralen, die sluiten qua kleur mooi aan op de herfst. Of neem een ballchain ketting en hang daar bedeltjes en kwastjes aan. Klik op onderstaande foto’s voor de tutorials. Alle benodigdheden zijn eenvoudig te bestellen op CreaDream.

Niet vergeten te stemmen!

Aangezien er weer 15 winnaars zijn bij onze wekelijkse sieradenwedstrijd houden we weer 2 finales. Klik hier om je stem uit te brengen voor de rijgwerk finale en klik hier om je stem uit te brengen voor de overige creaties finale.

Inzendingen sieradenwedstrijd thema geweven armbandjes

Wat zijn we trots op zoveel prachtige inzendingen! Erg leuk om te zien hoe divers de creaties zijn. Iedereen mag nu punten geven aan deze inzendingen via deze pagina. Normaal gesproken delen we 3 waardebonnen uit maar ik kan alvast verklappen dat we deze keer meer prijzen uit zullen delen.

Zelf ook zin om armbandjes te weven? Via deze pagina kun je snel en eenvoudig alle benodigdheden bestellen bij CreaDream.

Sinterklaas, wie kent hem niet!

Sinterklaas, Sinterklaas, en natuurlijk Zwarte Piet. ? Op Kralen.com kun je uitleg vinden hoe je vrolijke Pietjes kan rijgen met metaaldraad en kleine kraaltjes. De techniek is heel eenvoudig dus ook kinderen kunnen ermee aan de slag. Ga eventueel naar CreaDream voor dun ijzerdraad en goedkope rocailles. Zie eventueel ook Miyuki rocailles als je meer kleurkeuze wil.


Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Hip gehaakte armbandjes – Gonny Albers

Dit boek staat vol met leuke gehaakte armbandjes. Ze zijn leuk gecombineerd met kraaltjes, knoopjes en lint. Vooral nu met de winter passen dit soort armbandjes erg leuk bij je warme trui. Voordeel van haken is dat het lekker snel gaat, dus je maakt in no-time leuke armbandjes. Het geeft ook een beetje een bohemian style, een hype uit Ibiza die al een tijdje populair is in Nederland. Met kralen en lintjes of met bedeltjes, belletjes en veertjes worden het stuk voor stuk echte ‘armcandy’s’. Dit boek bevat 47 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. Uitgeverij Forte Creatief, ISBN 978-94-6250-025-9.

Sieraden en meer van kneedbaar zilver – Sophie Jong

Je zult verbaasd zijn hoe eenvoudig het nog kan zijn om puur zilveren sieraden te maken. Dankzij Art Clay klei uit Japan kun je hele mooie vormen kneden. Zodra gebakken in de oven blijft er 99,9 procent puur zilver over. Het kan worden gesmeed, gesoldeerd, gesmolten of gewalst. Kortom kneedbaar zilver maakt het maken van sieraden eenvoudig. Dit boek geeft uitgebreide basisuitleg voor degenen die er nog geen ervaring mee hebben. Verder zijn er 72 pagina’s met uitgebreide uitleg en stap voor stap foto’s zodat je prachtige sieraden kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan ringen, oorbellen, een hanger voor aan een ketting, maar ook voor armbanden, siersluiting en sieraden voor heren. Sophie combineert het kneedbare zilver ook met andere materialen zoals halfedelstenen, glaskralen, keramiek en hars. Het resultaat is een schitterende collectie zilveren sieraden die iedere hobbyist nu thuis kan maken met eenvoudig gereedschap en een kleine keramische oven. Dit boek bevat 95 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 17,95. Uitgeverij Forte Creatief,ISBN 978-90-5877-370-8.

Vilt en Vintage – Lisette Eisenga

Als ik door dit boek blader krijg ik meteen zin om weer eens aan de slag te gaan met vilt. Lisette Eisenga heeft gekozen voor een hippe bohemian style door natuurlijke tinten te gebruiken en mooi te combineren met kraaltjes, knoopjes en lintjes. Je kunt hiermee onder andere sieraden, hoesjes, etuis en interieurdecoraties maken. Ze werkt met stijlvolle en unieke kleurcombinaties, waardoor oude kralen en gevonden knoopjes weer een hele nieuwe glans krijgen. Er zijn ook een paar haakpatroontjes om het vilt extra mee op te pimpen en er is ook mooi geborduurd met kraaltjes. Dit boek bevat 72 pagina’s en is onder andere te koop via Bol.com voor slechts € 14,95. Uitgeverij Forte Creatief, ISBN 978-94-6250-020-4.


Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'. Er zijn inmiddels 44 nieuwe creaties:

Winnares week 45

Gemaakt door jokevbiesenWinnares week 46

Gemaakt door EstridWinnares week 46

Gemaakt door jokevbiesenAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com
CreaDream.nl