Twee leuke patronen, weblog van de maand en nog meer nieuws

Versierde ring met kralenrestjes

Met behulp van 0.25 mm metaaldraad en een leuke mix kralen (ideaal om restjes weg te werken) kun je een ring mooi versieren tot hanger. De techniek is eenvoudig; geen ervaring vereist.

Zomers patroontje voor zomerse weekend

Op Biserok staat een heel leuk patroontje duidelijk uitgelegd. Met behulp van 11/0 en 15/0 rocailles kun je een heel leuke zeester rijgen. Het is een gecombineerde herringbone stitch / peyote stitch techniek. De tekst is in het Tsjechisch maar via de foto's kun je het eenvoudig volgen. Let op dat je 2 delen rijgt, waarbij het ene deel met 1 kraal in de hoeken eindigt. De zeester lijkt in het begin wat platter maar zodra het aan elkaar is bevestigd kun je het mooi 3d vormen.Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Borduren de wereld rond - Clare Youngs

Borduren biedt veel meer mogelijkheden dan kruissteek borduren. De verschillende steken zijn duidelijk uitgelegd in dit boek. De kleuren en patronen zijn heel divers: van vrolijke quilt, speelkleed of popjes tot chique sjaal, tas of etui. Het maakt het extra leuk dat de motieven geïnspireerd zijn op de klassieke en eigentijdse folklore van landen over de hele wereld. Met 35 prachtige projecten om te borduren vind je altijd iets naar je smaak: van een paar vrolijk geborduurde espadrilles tot een speelkleed met Japans Sashiko borduurwerk. Dit boek bevat 128 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 19,95. ISBN 978-94-91853-01-2, uitgeverij Forte Uitgevers.

Kleurrijk en vrolijk tafelzeil - Sarah Kolenberg

Tafelzeil is verkrijgbaar in veel leuke motieven, ik word altijd hebberig als ik de vrolijke kleurtjes zie. Gelukkig hoef je tafelzeil niet alleen te gebruiken op je tafel. Je kunt er van alles mee maken: tassen, mandjes, mapjes, hoesjes, deukjes, schorten en kussens. Sarah laat in dit vrolijke boek zien hoe je dat aanpakt. Van tafelzeil met bonte kleuren en motieven maakt ze handige boodschappentassen, opbergmandjes, plantenbakjes en zadeldekjes. Door de vele stap-voor-stapfoto's, handige patronen en heldere beschrijvingen kunnen ook beginners op de naaimachine ermee aan de slag. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-524-5, uitgeverij Forte Uitgevers.

Feest in 't knutselbos - knuffels en cadeautjes naaien - Inge Snuffel en Mamarina

Ben je creatief met de naaimachine of wil je dat graag worden? Dit boek bevat hele leuke patronen voor het maken van vrolijke knuffels en andere leuke cadeautjes voor kinderen. Zelfs de gemene wolf wil je knuffelen als je hem ziet. Dit boek bevat onder andere patronen voor vosjes, Roodkapje, kabouters, elfjes, konijn, uilen en beren. Dankzij de geïllustreerde handleidingen en patronen op ware grootte is dit boek geschikt voor beginnende en gevorderde naaisters. Als je de vrolijke kleuren ziet krijg je meteen zin om aan de slag te gaan. Dit boek bevat 155 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 19,95. ISBN 978-90-5877-376-0, uitgeverij Forte Uitgevers.

Sleutelhangers haken - Annemarie Arts

Dit boek bevat leuke projecties die je in een mum van tijd haakt. Voor elke gelegenheid haak je een leuke sleutelhanger als cadeau. Van leuke postduif met envelopjes tot lovebirds of vrolijke visjes en zon. Er zijn ook leuke luiertjes, ooievaar en 'beschuit met muisjes' die je kunt haken als zwangerschaps- of kraamcadeau. Dit boek bevat 17 patronen met nog meer variatie mogelijkheden. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-597-9, uitgeverij Forte Uitgevers.

Nieuwe poll

Dit is de uitslag van onze laatste poll:
Geweven armbandjes zijn nog steeds helemaal in! Weef jij armbanden?
Ja, ik weef graag armbanden.30 %
Nee, ik kende het niet maar wil het nu wel graag proberen.26 %
Nee, ik wil het graag eens doen maar nog geen tijd voor gehad.26 %
Nee, ik gebruik liever andere technieken zoals peyote stitch.19 %
Totaal door 86 personen gestemd.

De nieuwe poll is:

De zomer komt eraan. Ga jij weer neonkleuren gebruiken voor je sieraden?
  • Ja, ik gebruik graag de vrolijke, felle kleuren.
  • Nee, deze hype is helemaal voorbij.
  • Misschien, hangt er vanaf of het weer in de mode komt.
Klik hier om je stem uit te brengen.

Weblog van de maand

Bead Mavens is een Amerikaanse weblog over speciaal rijgwerk. Links bij het menu kun je onder 'Labels' al haar gratis tutorials vinden. De tutorials zijn duidelijk met foto's uitgelegd. Op zoek naar nog meer tutorials? Ze heeft veel te koop via Artfire.Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'. Er zijn inmiddels 14 nieuwe creaties:

Winnares week 12

Gemaakt door BiancWinnares week 13

Gemaakt door jokevbiesenWinnares week 13

Gemaakt door Annick9Winnares week 14

Gemaakt door jokevbiesenWinnares week 17

Gemaakt door riiann15Winnares week 18

Gemaakt door HanneliesRAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com
CreaDream.nl

Je staat ingeschreven met #email. Klik hier om je e-mailadres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.