Twee nieuwe patronen, uitslag finales en nog meer nieuws

Twee nieuwe patronen

De afgelopen maanden vlogen voorbij en om eerlijk te zijn voelen we ons schuldig dat er al die tijd geen nieuwe tutorials toe zijn gevoegd. Om dat goed te maken zijn er nu 2 totaal verschillende tutorials toegevoegd, namelijk een stoer, eenvoudig patroon en een romantisch patroon dat meer tijd kost.

Het stoere patroon van Mirjam Borger is gemaakt met leer, waxkoord en 11/0 rocailles. Gebruik een mooie knoop of grote kraal als sluiting.Het chique, romantische patroon van Miranda Groenendaal is gemaakt met 11/0 rocailles, bicones en druppelkralen. Er zijn duidelijke tekeningen dus ook beginners kunnen hiermee zeker aan de slag.Ondertussen zijn we al bezig met de volgende tutorials dus de volgende nieuwsbrief zal sneller volgen met nog meer leuke tutorials.

Uitslag finales

Dit zijn de winnaars van de 3de rijgwerk finale:
 1. evelienzoer
 2. ellybudding
 3. Kimj125
En dit zijn de winnaars van de 3de sieraden algemeen finale:
 1. Margroetje
 2. AnitaW
 3. Annick9


Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Haken & kleur – een huis vol geluk - Saskia Laan en Claire Boeter

De naam van dit boek klopt helemaal: je wordt helemaal gelukkig van al de vrolijke kleuren die zij gebruiken. Claire en Saskia laten in dit boek zien hoe je met spetterend felle en vrolijke kleuren alle ruimtes in je huis kunt aankleden met gehaakte projecten. Het boek is duidelijk ingedeeld in wat je kunt haken voor keuken, hal, woonkamer en kinderkamer. Van snoezige schortjes tot nuttigvliegengordijn tot knikkerzak of omslagdoek. Uiteraard zijn er ook leuke patronen voor sjaals, poncho’s, tassen en lampenkappen. Toevallig zijn we al tijdje fan van hun leuke ontwerpen: mei vorig jaar is hun weblog ‘Haken & meer’ nog vermeld als weblog van de maand in onze nieuwsbrief. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 17,95. ISBN 978-90-5877-376-0, uitgeverij Forte Uitgevers.

Miny-granny’s - lieve cadeautjes snel gehaakt – Yvonne Koop

Granny squares zijn nog steeds helemaal in en het biedt veel meer mogelijkheden dan een gehaakte sprei, tas of kussen. Dit boek bevat leuke miniformaat patronen waarmee je snel een lief cadeautje kan maken. Je kan bijvoorbeeld waxinelichtjes versieren, een speldenkussen en naaldenetui maken, of juist leuke slingers of schattige sokjes voor de baby. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-376-0, uitgeverij Forte Uitgevers.

Ponnebloem haakt - eenvoudige? en draagbare spullen – Els van Hemelryck

Dit boek bevat meer dan 30 leuke modellen. Onder andere sjaals, mutsen, tassen, poncho’s, kinderpulls en –jurkjes, haarelastiekjes, pols- en beenwarmers, etc. Allemaal zonder veel tierlantijntjes maar telkens in schitterende kleuren, die van elke creatie iets unieks maken. Er zijn veel verschillende technieken gebruikt waardoor je lang niet uitgekeken raakt op dit boek. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 19,99. ISBN 978-90-5877-376-0, uitgeverij Forte Uitgevers.

Nieuwe poll

Dit is de uitslag van onze laatste poll:
Met wat voor soort kralen ben je het meest bezig?
Kleine kralen zoals rocailles65 %
Grote kralen28 %
Kralen vormen een zeer klein onderdeel van mijn hobby, wegens technieken zoals wire en macramé ben ik voornamelijk met speciaal draad bezig.8 %
Totaal door 308 personen gestemd.

De nieuwe poll is:

Geweven armbandjes zijn nog steeds helemaal in! Weef jij armbanden?
 • Ja, ik weef graag armbanden
 • Nee, ik wil het graag eens doen maar nog geen tijd voor gehad.
 • Nee, ik gebruik liever andere technieken zoals peyote stitch.
 • Nee, het is niet mijn smaak.
 • Nee, ik kende het niet maar wil het nu wel graag proberen.
Klik hier om je stem uit te brengen.

Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'. Er zijn inmiddels 28 nieuwe creaties:

Winnares week 50

Gemaakt door BiancWinnares week 52

Gemaakt door HanneliesRWinnares week 1

Gemaakt door JMHolsWinnares week 2

Gemaakt door estherwijmaWinnares week 2

Gemaakt door HanneliesRWinnares week 3

Gemaakt door HanneliesRWinnares week 4

Gemaakt door lieveke SieradenWinnares week 5

Gemaakt door katiaWinnares week 8

Gemaakt door katiaWinnares week 10

Gemaakt door sellie07Winnares week 11

Gemaakt door BiancWinnares week 11

Gemaakt door sellie07Als er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com
CreaDream.nl

Je staat ingeschreven met #email. Klik hier om je e-mailadres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.