Leuke tutorial tips, nieuwe finales en tips nieuwe boeken en tijdschrift

Gypsy style wrap armband

Op deze videoclip van 22 minuten staat duidelijk uitgelegd hoe je deze leuke gypsy style armbanden zelf kan maken. Er zijn verschillende knopen gebruikt waaronder de weitasknoop (zie Kralen.com voor basisuitleg weitasknoop). Door bijvoorbeeld dun koord over dik leer te knopen krijg je een mooi effect.

Gevonden op Pinterest!Neem brede kralen en kettel ze tussen 2 schakelkettingen in. Versier de onderkant eventueel nog met meerdere stukjes schakelketting.Neem meerdere stukken memory wire en rijg meerdere kralen per kleur. De memory wire kan bevestigd worden aan verzilverd draad of wire, zodat je een brede armband krijgt.

2 finale’s op Kralen.com

Wist je dat je heel eenvoudig je creaties kan showen op het Kralen.com forum en vanzelf meedoet met de finale als je ’n keer gewonnen hebt? We hebben nu 2 finales, namelijk met het thema rijgwerk en met het thema overige creaties. Klik hier om punten uit te delen aan rijgwerkcreaties en klik hier om punten uit te delen aan de overige creaties. Stemmen kan t/m 31 december. Succes met kiezen!Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Amigurimi Thai Style – Nui Ernik

In dit boek vind je een schitterende collectie amigurimi: echte Thaise poppetjes, Russische matroesjka’s, een pandafamilie, balletpoppetjes en nog veel meer leuke ontwerpen. Het valt me meteen op dat de patronen zeer duidelijk zijn uitgelegd. Het staat zowel als tekst per toer als met duidelijke teltekeningen uitgelegd. Ook het aan elkaar zetten van losse gehaakte onderdelen is duidelijk uitgelegd dankzij de foto’s. Een beginnende haakster kan hiermee direct aan de slag. De verzameling amigurimi is mooi in beeld gebracht met schitterende foto’s. Dit boek bevat 96 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 978-90-587-4378, uitgeverij Forte Uitgevers.

Mollie makes Haken

Mollie Makes biedt in dit boek 15 superleuke en eigentijdse haakprojecten in retro-stijl. Van originele smartphonehoesjes tot handige keukenaccessoires en een kleurrijk rolkussen om je zithoek aan te kleden. Vooral de vrolijke matroesjka’s zijn erg leuk! De creaties zijn samengesteld door verschillende ontwerpers. Elk project is voorzien van heldere beschrijvingen, stap-voor-stapfoto’s en sfeerfotografie. Er is ook uitgebreied uitleg over basistechnieken zoals rond haken, van een rond een vierkant motief maken, decoratieve steken, steken met textuur, etc. Dit boek is daardoor een nuttig naslagwerk voor zowel beginners als gevorderden. Vooral dankzij de duidelijk uitgelegde basistechnieken zijn er veel mogelijkheden om zelf een nieuw project te bedenken. Dit boek bevat 143 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 16,95. ISBN 978-90-4391-561-8, uitgeverij Tirion Creatief.

Villa Appelzee – happy handmade home – Tine Verdickt

Met dit boek zie je meteen weer hoe oneindig veel knutselmogelijkheden er zijn waarvan de creatie ook goed gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld hele leuke waxinelichtjes- en kaarshouders, versiering op de muur en vrolijk gedecoreerd servies. Dit boek is volledig gericht op kerst. Door andere tinten materiaal te gebruiken kun je het ook na kerst gebruiken, bijvoorbeeld voor vrolijk Paasversiering. Met huis-, tuin- en kringloopmaterial en met eenvoudige vaardigheden die je waarschijnlijk nog kent uit je (kleuter)schooltijd, knutselt Villa Appelzee kleurrijke kerstspullen met een originele twist. Van decoratie voor de boom en je huis, over moois om de tafel te versieren tot verrassende cadeaulabels en zelfgemaakte kerstkaarten. Dit boek bevat 96 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 978-94-6131-200-6, uitgeverij Forte Uitgevers.

Kersthangers breien haken vilten – R Soffers, B. Smits en E. Vis

De allerleukste kersthangers maak je natuurlijk zelf. In dit boek vind je hangers die je kunt breien, haken en naaien met lapjes vilt. Hang je boom dit jaar helemaal vol met kleurrijke engeltjes, paddenstoelen, baboesjka’s, klokjes, kerstmannetjes of sneeuwpoppetjes. Rina Soffers, Brenda Smits en Erna Vis ontwierpen sfeervolle hangers voor een creatief kerstgevoel. Er zijn duidelijke sjablonen voor de viltcreaties en er is ook basisuitleg voor beginnende breiers en hakers. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-471-2, uitgeverij Forte Uitgevers.

Haak je eigen kerststal – Christel Krukkert

Maria en Jozef, het kindje Jezus, de kribbe, de herders en de engelen, de schapen en de ezel, ze staan allemaal in dit prachtige nieuwe kerstboek van Christel Krukkert. De kerststal is in de advent- en kersttijd een geliefd object in de huiskamer. En wat is er nu leuker dan een zelfgehaakte kerststal? Met veel liefde en gevoel haakte Christel alle belangrijke figuren uit de kerststal, zodat haar vele fans dit jaar het kerstverhaal zelf tot leven kunnen laten komen. Vooral de kameel en engeltjes zijn schattig! Met prachtige foto’s en heldere werkbeschrijvingen. Dit boek bevat 64 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 12,95 ISBN 978-90-5877-472-9, uitgeverij Forte Uitgevers.

Nederlandse kralentijdschrift

Er is eindelijk weer een nieuw tijdschrift in Nederland dat bomvol staat met kralen en sieraden! In het Beads & Basics magazine vind je allerlei tutorials en inspiratiefoto's om sieraden te maken en de leukste adressen om voordelig onderdelen te kopen. Daarnaast staan er inspirerende interviews in met collega sieradenontwerpers en lees je tips om te helpen bij de verkoop. Kortom: een must voor elke kralenliefhebber! Je bestelt het magazine nu extra voordelig! Een jaarabonnement van 5 nummers kost slechts € 10,- en als je de code Kralen.com gebruikt betaal je geen verzendkosten (á 2,95). Bestellen kan via deze link.Weblog van de maand

Op de Hongaarse weblog http://mankagyongy.blogspot.nl/ kun je veel mooie rijgcreaties vinden. Er zijn geen tutorials maar het is altijd leuk om voor wat inspiratie rond te surfen. Tip: rechtsboven kun via via Google Translate Nederlands selecteren waardoor het automatisch is vertaald.

Nieuwe poll

Dit is de uitslag van onze laatste poll:
Wat is voor jou de ultieme reden om sieraden te maken?
Het maken, zodat ik technieken uitprobeer en ontspannen bezig ben.69 %
Het resultaat, zodat ik mooie sieraden heb.22 %
Het speuren naar mooie kralen en onderdelen.9 %
Totaal door 308 personen gestemd.

De nieuwe poll is:

Met wat voor soort kralen ben je het meest bezig?
  • Kleine kralen zoals rocailles
  • Grote kralen
  • Kralen vormen een zeer klein onderdeel van mijn hobby, wegens technieken zoals wire en macramé ben ik voornamelijk met speciaal draad bezig
Klik hier om je stem uit te brengen.

Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'. Er zijn inmiddels 33 nieuwe creaties:

Winnares week 33

Gemaakt door jeedeetjeWinnares week 34

Gemaakt door Kimj125Winnares week 34

Gemaakt door nardaWinnares week 36

Gemaakt door sofieWinnares week 39

Gemaakt door estherwijmaWinnares week 40

Gemaakt door katiaWinnares week 41

Gemaakt door katiaWinnares week 43

Gemaakt door AnitaWWinnares week 46

Gemaakt door jokevbiesenWinnares week 46

Gemaakt door katiaAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com
CreaDream.nl

Je staat ingeschreven met #email. Klik hier om je e-mailadres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.