Nieuws en tips van Kralen.com

Nieuwe instructies

Weven is nu al maanden helemaal hot. Maak meerdere armbandjes en draag deze tegelijk. In plaats van te weven kun je ze ook maken met peyote stitch. Je krijgt dan een ander patroon omdat de kralen niet recht maar trapsgewijs op elkaar aansluiten. Maar je hoeft minder draden weg te werken en hebt geen weefraam nodig waardoor je het ook lui op de bank of zelfs zittend in de trein ;-) kan doen. Klik hier om de tutorial te bekijken.Heb je al ervaring met peyote en ben je op zoek naar een uitdagender project? We kwamen een heel leuk peyote patroon tegen op Weblog Les Perles de Vinjuleve. Door te beginnen met 1 kraal per toer en het op te bouwen tot 4 kralen per toer geeft het een heel leuk effect. Ik heb het patroon omgezet naar een Excel bestand zodat het wat makkelijker te lezen is.

Finale sieradenwedstrijd rijgwerk

Er zijn weer 15 verschillende rijswerk winnaars waardoor we weer een finale kunnen houden. Klik hier om 3 sieraden punten te geven. Stemmen kan t/m 25 augustus. Succes met kiezen!Uitslag sieradenwedstrijd algemeen

De winnaars van deze wedstrijd zijn:
  1. Margroetje

  2. Kimj125

  3. Kikkertje

Ga naar deze pagina om de stemresultaten te bekijken.

Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Vriendschapsbandjes knopen – Margriet Kors

Vriendschapsbandjes zijn weer helemaal in en je mag er veel tegelijk dragen. Dit boek bevat allerlei leuke patronen om zelf armbandjes te maken. Er staan allerlei typische vriendschapsbandjes met leuke patronen in. De basis is duidelijk uitgelegd. Ook staan er varianten zoals weitasknoop gecombineerd met kralen, en de typische ‘chan luu’ armbandjes waarbij je een aantal kralen met leer of koord kan combineren. Je hebt snel resultaat bij dit soort armbandjes en het is leuk om cadeau te doen. Dit boek bevat 47 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95 . ISBN 978-90-5877-299-2, uitgeverij Forte Uitgevers.

Mollie makes Birds ♥ inspireren ♥ bewonderen ♥ verzamelen ♥ maken

Als er iets is wat altijd populair blijft dan zijn het wel uiltjes en schattige love birds. Maar wat dacht je van een stoere specht, vrolijk gekleurde haan of papegaai zowel vliegend als gezellig zittend op de stok? Dit boek bevat meer dan 20 projecten van verschillende ontwerpers die diverse technieken en materialen combineren. Bijvoorbeeld verschillende haakpatronen, naaldvilten, borduren, maar ook papier snijden en linosnede. Met ijzerdraad, kralen en leuke restjes stof kun je ook een mooie dromenvanger maken. Kortom veel verschillende technieken met ook veel verschillende projecten, bijvoorbeeld make-up kwastenrol, schrijfblok, naaisetje en theemuts. Dit boek bevat 95 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 978-90-4391-557-1, uitgeverij Tirion Creatief.

Tip: Freubelweb.nl heeft samen met uitgeverij Tirion Creatief en Mollie Makes magazines een wedstrijd met thema vogels opgezet. Klik hier om de leuke inzendingen te bekijken.

Babykleertjes breien – Catherine Bouquerel

Als er iets tijdloos en altijd populair blijft dan zijn het wel gebreide babykleertjes. Breien voor een baby is een heerlijke bezigheid. Je maakt bijvoorbeeld een schattig vestje of een stoer pakje of een lekkere warme muts. De modellen uit dit mooie boek zijn hartveroverend en zullen zeker enthousiast ontvangen worden door de baby EN door mama en papa! Je vindt naast allerlei kleertjes zoals vestjes, truitjes, pakjes, mutsen en sopjes, ook warme dekentjes om zelf te breien. Alle projecten worden helder stap voor stap uitgelegd met tekst en tekeningen. De kleertjes zijn eenvoudig en snel te maken. Dit boek bevat 63 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-955-7, uitgeverij Forte Uitgevers.

Feestpoppetjes haken – Marieke Dissel

Als vervolg op ‘dieren cupcakes haken’ kun je nu ook vrolijke feestpoppetjes haken. Van piraat tot prinses, clown tot indiaan of zelfs Sint met zijn Pieten. Je kunt ze voor leuke deurhangers, traktaties, sleutelhangers en slingers gebruiken. Het is duidelijk uitgelegd en je hebt snel resultaat. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-379-1, uitgeverij Forte Uitgevers.

I love vilt – Marianne Perlot

Als ik door dit boek blader krijg ik meteen zin met vilt aan de slag te gaan. Dit boek bevat 20 verschillende werkstukken, variërend van lieve hartjes en bloemetjes tot beren en kerstversiering zoals koekmannetje, sneeuwmannen en kerstboompjes. Er zijn mooie kleuren gebruikt en bruikbare projecten, zoals tas, versierd notitieboekje of versierde doosje. Alle viltdecoraties zijn voorzien van stap-voor-stapuitleg, foto’s en patronen op ware grootte. Dit boek bevat 64 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-4391-588-5, uitgeverij Tirion Creatief.

Bungelknuffels haken – Monique Vos – Meulenbroek

Deze lieve knuffels zijn leuk om zelf te maken. Deze knuffels zijn extra schattig door de lange armen en benen die grappig bungelen. Dat geeft veel speelmogelijkheden voor de kinderen. Een koe, een muis, een draak of een rups zijn maar een paar van de vele dieren die in het boek beschreven staan. Met een guitig snoetje en zachte katoenen vachtjes vertederen ze grote en kleine mensen. De patronen zijn duidelijk uitgelegd en ook beginners kunnen hier meteen mee aan de slag. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 12,95. ISBN 978-90-5877-323-4, uitgeverij Forte Uitgevers.


Gevonden op Pinterest!Rijg kralen op kettelstiften en bevestig deze tussen schakelketting. Je krijgt dan een originele hanger.Wissel de kraal af en toe met een metalen kraaltje voor een speels effect. Op deze Pinterest pagina kun je meerdere tutorials vinden voor deze zogenaamde chan luu armband.

Nieuwe poll

Dit is de uitslag van onze laatste poll:
Neem jij kralen mee op vakantie?
Zeker weten!54 %
Nee, ik zou wel willen maar het wordt te lastig om het mee te nemen.23 %
Nee, ik heb tijdens vakantie geen behoefte aan kralen.12 %
Ja maar ik weet niet zeker of ik er de tijd voor zal nemen.12 %
Totaal door 173 personen gestemd.

De nieuwe poll is:

Wat is voor jou de ultieme reden om sieraden te maken?
  • Het speuren naar mooie kralen en onderdelen
  • Het maken, zodat ik technieken uitprobeer en ontspannen bezig ben
  • Het resultaat, zodat ik mooie sieraden heb
Klik hier om je stem uit te brengen.

Tip: 28 en 29 september GlassGossip beurs in Veldhoven

De meest complete en grootste glas, zilver & sieraden hobbybeurs van de Benelux is er weer! Met de laatste trends, technieken en producten op het gebied van sieraden maken. Allerlei soorten materialen zijn er te vinden, zoals glas, zilver en klei. Op de beurs zijn verschillende demonstraties te zien van nationale en internationale artiesten in zowel glas als zilver. Er is ook de mogelijkheid om nieuwe benodigdheden te kopen zoals glas, gereedschap, glaskralen, artclay zilver, zilveren kralen, zilveren onderdelen, sieraden en glaskunst. Deze beurs is in Veldhoven, waar u gratis kunt parkeren en dat makkelijk bereikbaar is per openbaar vervoer. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Voor kaartjes of verdere informatie ga je naar Glassgossip.nl.Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'. Er zijn inmiddels 18 nieuwe creaties:

Winnares week 25

Gemaakt door AlganteWinnares week 26

Gemaakt door Tina ValentinaWinnares week 27

Gemaakt door estherwijmaWinnares week 27

Gemaakt door GunaWinnares week 29

Gemaakt door GunaWinnares week 30

Gemaakt door katiaWinnares week 30

Gemaakt door Annick9Winnares week 31

Gemaakt door BiancWinnares week 32

Gemaakt door AnitaWAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com
CreaDream.nl

Je staat ingeschreven met #email. Klik hier om je e-mailadres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.