Nieuws en tips van Kralen.com

Nieuwe instructies

Miranda van Mirlady.nl heeft vele mooie patronen bedacht en duidelijke tutorials gemaakt. We vinden het erg leuk dat we deze op Kralen.com mogen zetten. De eerste staat nu online, namelijk hoe je ‘collier crystal clear’ kan rijgen. Wil je meer van haar mooie ontwerpen bewonderen? Zie haar weblog en haar Facebookpagina.

2de finale ‘sieraden algemeen’

Iedere week kunnen forumleden punten geven aan elkaars creaties afgelopen week. Zodra er 15 verschillende winnaars zijn volgt er een finale waar ook nieuwsbriefleden op mogen stemmen. We kunnen nu onze 2de finale ‘sieraden algemeen’ houden. Alle creaties die niet onder speciaal rijgwerk vallen (bijvoorbeeld peyote stitch of bead embroidery) vallen daaronder. Ga naar deze pagina om 3 creaties je punten te geven.Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Shamballa armbanden – zelfgemaakt voor vriendschap en glamour – Petra Hoeksema

Shamballa armbanden zijn gelukssieraden die een mooie boodschap uitdragen, zoals liefde en vrijheid. Het is erg leuk om er een persoonlijke tint aan te geven en het cadeau te doen. En extra voordeel: je kan er gerust 5 tegelijk dragen en leuk combineren. Dit boek bevat verschillende patronen, duidelijk ingedeeld in de categorieën knopen, rijgen, vlechten en met bedels. Van stoer met leer tot lief in roze tinten. Elke armband is in diverse varianten en kleuren uitgevoerd, zodat voor elke gelegenheid een gelukssieraad naar wens te maken is. Dit boek bevat 135 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-4391-594-6, uitgeverij Tirion.

Summertime breien en haken

Ook al moet je al veel meenemen op vakantie, in de auto is altijd plaats voor een bolletje wol en een boek vol leuke patronen. Van eenvoudige patronen voor de kids tot lastigere patronen voor de ervaren breisters. De creaties zijn heel divers, van lieve vlaggetjes tot een stoere zelfgeknoopte hangmat. De patronen zijn duidelijk stap voor stap uitgelegd dus ook geschikt voor beginners. Dit boek bevat 64 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 978-90-5877-295-4, uitgeverij Forte Uitgevers.

Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten

Als ik door dit boek blader krijg ik meteen zin in picknicken met een mooie bol wol en haaknaald erbij. Dit boek bevat veel kleurrijke patronen. De gebuikte technieken zijn onder andere haken, breien en borduren. Lijkt het je al een tijdje leuk een deken te haken maar zie je op tegen de lange tijd die het kost? In dit boek staan tijdbesparende tips voor het haken. Dit boek bevat 136 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 19,95. ISBN 978-90-4391-565-6, uitgeverij Tirion.

Zoomigurumi – samengesteld door Joke Vermeiren

Knuffels zijn eigenlijk bedoeld voor kinderen maar als je deze schattige gehaakte dieren ziet wil je er meteen eentje voor jezelf maken. Dit boek bevat 15 patronen die gemaakt zijn door 12 designers uit verschillende landen. De diertjes zijn vrij eenvoudig zelf te maken, snel klaar, volledig aan je eigen voorkeur aan te passen en leuk om te verzamelen of cadeau te doen. Dit boek bevat onder andere patronen voor een vos, tijger, aap, eland en beer. Met patronen voor beginners en gevorderden: na een korte introductie over de verschillende steken en technieken kan je meteen aan de slag. Haken goes 3d met amigurimi, een ideale ontspanning voor elk moment. Dit boek bevat 64 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 978-90-820399-0-9, uitgeverij Forte Uitgevers.

Vrolijke vilten vriendjes – Erna Vis – van der Ster

Wat zijn ze geweldig leuk en gemakkelijk te maken deze vrolijke vilten figuurtjes. Met de zeer duidelijke stap voor stap beschrijvingen en foto’s met de patronen op ware grootte kun je meteen aan de slag. Het voelt lekker ontspannen om rustig met naald en draad aan de slag te gaan en daarnaast heb je al snel resultaat. De vilt creaties kunnen leuk ter versiering ergens opgehangen worden in huis. Of geef ze cadeau, een handgemaakt cadeautje is extra speciaal. Dit boek bevat 48 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-301-2, uitgeverij Forte Uitgevers.


Weblog van de maand

Op de Spaanse weblog Bisaneta kun je veel kleurrijke rijgcreaties vinden. Ze heeft zelf geen tutorials gemaakt maar bij sommige posts kun je links vinden naar tutorials, bijvoorbeeld YouTube voor een mooie hanger geregen met superduo’s. Zie eventueel haar Flickr pagina voor een totaaloverzicht van al haar creaties.Nieuwe poll

Dit is de uitslag van onze laatste poll:
Ben jij al actief op Pinterest?
Ja, ik ben verslaafd aan Pinterest!38 %
Nog niet maar ik ga er nu toch eens naar kijken.27 %
Ja, maar ik kijk niet zo vaak en hou niet zelf (veel) prikborden bij.25 %
Nee, wegens tijdgebrek blijf ik weg van Pinterest.6 %
Nee, ik vind Pinterest niet leuk.3 %
Nee, ik ben meer actief op sites zoals Flickr en Thumblr.1 %
Totaal door 217 personen gestemd.

De nieuwe poll is:

Neem jij kralen mee op vakantie?
  • Zeker weten!
  • Ja maar ik weet niet zeker of ik er de tijd voor zal nemen
  • Nee, ik zou wel willen maar het wordt te lastig om het mee te nemen
  • Nee, ik heb tijdens vakantie geen behoefte aan kralen
Klik hier om je stem uit te brengen.

Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'. Er zijn inmiddels 14 nieuwe creaties:

Winnares week 19

Gemaakt door NellaWinnares week 22

Gemaakt door katiaAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com
CreaDream.nl

Je staat ingeschreven met #email. Klik hier om je e-mailadres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.