6 leuke tutorials en tientallen prachtige voorbeelden

Dag allemaal,

Wij hebben allerlei nieuwtjes en tips die wij graag via deze nieuwsbrief willen melden.

We love Pinterest

Nog niet actief op ? Wees gewaarschuwd, het is verslavend. Pinterest is een website waarmee je eigen prikborden kan maken, en nog leuker, andermans prikborden kan volgen. Op de Pinterest pagina van Kralen.com kun je nu al meer dan 400 pins vinden. Ze zijn duidelijk onderverdeeld in Inspiratie (waar dus geen tutorials te vinden zijn maar de foto’s je wel op ideeën kunnen brengen) en DIY (Do it Yourself, daar vind je dus wel gratis duidelijke tutorials). Van stoere sieraden met leer tot grote oorbellen maar ook rijgpatronen en wire creaties. Zie hieronder voorbeelden van 6 leuke tutorials, als je op de foto klikt ga je naar de betreffende website waar het uitgelegd staat:En ter inspiratie 4 zeer originele voorbeelden, van eenvoudige, maar originele technieken tot ware kunstwerken:

1 gemaakt door Lieve Meuris - 2 van merk Windsor - 3 gemaakt door Pam Peters. - 4 gemaakt door Olga Arsentieva

Winnaars 10de finale

De winnaars van de 10de finale zijn inmiddels bekend. 179 Personen hebben punten uitgedeeld en de volgende 3 zijn de gelukkige winnaars:
CreaJet
Celina
sanegdokter

Klik hier om de stemresultaten te bekijken.

Nu al meer dan 620 volgers op Facebook!

Zoals vermeld in vorige nieuwsbrief wilden we 3 waardebonnen uitdelen zodra we 250 volgers haalden. We vonden het erg leuk hoe snel we honderden volgers erbij kregen! We konden het uiteindelijk niet laten meer waardebonnen uit te delen. Er zijn inmiddels waardebonnen uitgedeeld aan Tialda, Sabrina, Claudia, Bianca, Esther, Annette, Eefje, Renate, Lisette en Annelies. Op facebook.com/kralen posten we tips en nieuws over sieraden maken, en ook worden er soms kortingscodes of waardebonnen verloot.

Nieuwe poll

Dit is de uitslag van onze laatste poll:
Heb je interesse voor sieraden pakketjes?
Nee, ik heb veel kralen op voorraad. Ik verzamel mooie kralen en bedenk later wat ik ermee wil maken. 32 %
Ja, omdat ik een beginner ben gebruik ik graag een pakket, ik vind het lastig om alle onderdelen bij elkaar te zoeken. 27 %
Ja, ik vind het soms lastig om zelf een mooie kleurcombinatie te verzinnen. 17 %
Nee, ik wil mijn creatie helemaal zelf verzinnen. 15 %
Ja, wegens tijdgebrek gebruik ik graag een pakket, ik heb geen tijd zelf alle onderdelen bij elkaar te zoeken. 9 %
Totaal door 339 personen gestemd.
De nieuwe poll is:

Gebruik je weleens videoclips, bijvoorbeeld op Youtube, om een techniek te leren kennen?
  • Ja, dan zie ik preciezer hoe iets gemaakt moet worden
  • Soms wel, soms niet, het hangt er vanaf hoe ingewikkeld de techniek is
  • Nog niet, maar het lijkt me eigenlijk wel een goed idee
  • Nee, ik lees liever tekst en kijk liever naar foto’s
  • Nee, ik heb er het geduld niet voor
Klik hier om je stem uit te brengen.

Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

20 Zelfmaakideeën met kralen

Xenos heeft een aantal hobbyboeken uitgebracht die slechts 3,99 per stuk kosten. Een daarvan gaat over…kralen! Van haarclips tot het pimpen van bloemenvaasjes of tasjes of opvallende sieraden. Van projectjes die zo gepiept zijn tot items die je uren heerlijk zoet houden. Dit boek geeft je heel veel ideeën waarbij veel verschillende soorten kralen gebruikt worden. Dus heb je een kralenrestje waarvan je niet weet wat ermee te maken, grote kans dat je dankzij dit boek er meteen mee aan de slag kan. Dit boek bevat 60 pagina's en is voor slechts € 3,99 is te koop bij Xenos winkels. Zie bij de Xenos ook eventueel hun boeken over textiel, papier en vilt voor dezelfde prijs.

Happy handmade Christmas – haken, breien, papercraft en meer – Mollie makes

‘Mollie makes’ is een populair, creatief tijdschrift uit Amerika. Zij hebben nu een heel leuk boek uitgebracht met een duidelijk thema: Happy handmade Christmas. Het boek bevat 20 patronen en is heel mooi opgesteld waardoor het doorbladeren al erg leuk is. Van werken met vilt, stof en papier tot breien, haken en borduren. Van wat lastigere uitdagingen tot eenvoudigere patronen waar ook kinderen bij mee kunnen helpen. Maak de wintermaanden extra feestelijk met de Do-It-Yourself-decoraties van Mollie Makes! Dit boek bevat 96 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 12,50. ISBN 9789043915434, uitgeverij Tirion Creatief.

Een wereld vol granny squares – Yvonne Koop

Granny squares haken is enorm populair. De techniek zelf maak je jezelf snel eigen, je kan er allerlei wolrestjes voor gebruiken en het is vooral leuk om verschillende kleurcombinaties uit te proberen. In dit boek zijn leuke grannyhaakprojecten verzameld met thema’s uit alle windstreken. Japanse granny’s in een theemuts en een kimonojurkje, Spaanse granny’s in een strandtas en een hoed, Canadese granny’s in een poncho en een poef, Scandinavische granny’s in een overgooier en een knuffelbeest. Tot slot mogen de Hollandse granny squares niet ontbreken: een gehaakte jasbeschermer, een vlaggetjesslinger en een boodschappentas. De techniek wordt duidelijk stap voor stap uitgelegd. Wie eenmaal aan het haken van een granny square begint, zal er niet meer mee op willen houden. Dit boek bevat 64 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 9789058779670, uitgeverij Forte Uitgevers.

Tea time – heerlijkheden van vilt, papier en meer – Marianne Perlot

Dit boek staat vol met heerlijkheden om van te genieten. Ze zijn echter niet om op te eten, maar het genieten zit hem vooral in het maken, het decoreren van je huis of het weggeven aan bijvoorbeeld een lieve vriendin. Deze lekkernijen zijn namelijk gemaakt van vilt, papier, lint en nog veel meer. Of je nu heel handig bent of net begint, er is voor iedereen wel iets lekkers te maken. De werkbeschrijvingen worden aangevuld met patronen en smaakvolle foto’s. Dit boek bevat 64 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 9789043914956, uitgeverij Tirion Creatief.

Vingerpoppetjes haken - Annemarie Arts

Na het succes van Gelukspoppetjes haken en Dierenhangers haken komt Annemarie Arts nu met een fantastisch boekje over het haken van vingerpoppetjes. De sprookjesfiguren zijn niet al te moeilijk om te maken en inspireren meteen om leuke spelletjes met je kinderen te doen. Van de zeemeermin tot kikkerprins en Roodkapje en Rapunzel. Vooral klein Duimpje met zijn grote laarsjes is schattig! Met de grappige vingerpoppetjes maak je het voorlezen van sprookjes net wat levendiger. Dit boek bevat 48 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 9789058779908, uitgeverij Forte Uitgevers.

Weblog van de maand

Honestly WTF is een populaire Amerikaanse weblog die vooral over fashion gaat. Deze weblog gaat dus niet alleen over sieraden maken maar de tutorials die over sieraden maken gaan zijn heel populair. Ze hebben op Facebook meer dan 55.500 volgers en op Twitter zelfs bijna 24.000 volgers. Op de pagina DIY vind je al hun tutorials. Het gaat vooral om de wat hippere sieraden, bijvoorbeeld geknoopte armbandjes of opvallende kettingen, maar allemaal eenvoudige technieken. Klik hier voor de armband tutorials en klik hier voor de ketting tutorials. Zie eventueel ook hun andere DIY's, bijvoorbeeld voor een versierde riem of opvallende tas.

Voorbeeld WTF Honestly Voorbeeld WTF Honestly Voorbeeld WTF Honestly

Ken je zelf ook een leuke weblog? Mail het url naar info@kralen.com, wellicht wordt deze dan ook vermeld op Kralen.com.

Wekelijkse sieradenwedstrijd Kralen.com forum

De wekelijkse wedstrijd is iets veranderd: er zijn voortaan 2 winnaars, namelijk 1 onder categorie rijgwerk en 1 onder categorie overige creaties. Hierdoor komen ook andere mooie technieken onder de aandacht. Zodra er 15 verschillende winnaars zijn onder rijgwerk volgt er een rijgwerk finale en zodra er 15 verschillende winnaars zijn onder ‘overige creaties’ volgt er een ‘overige’ finale. Er zijn inmiddels 30 nieuwe winnaars:

Winnares week 31

Gemaakt door JuulWinnares week 32

Gemaakt door JuulWinnares week 32

Gemaakt door Kimj125Winnares week 33

Gemaakt door nardaWinnares week 34

Gemaakt door EstridWinnares week 34

Gemaakt door NellaWinnares week 35

Gemaakt door Kimj125Winnares week 36

Gemaakt door CelinaWinnares week 36

Gemaakt door NellaWinnares week 37

Gemaakt door CelinaWinnares week 38

Gemaakt door GunaWinnares week 39

Gemaakt door GunaWinnares week 40

Gemaakt door lianne MWinnares week 40

Gemaakt door GunaWinnares week 42

Gemaakt door Kimj125Winnares week 43

Gemaakt door Kimj125Winnares week 43

Gemaakt door GunaWinnares week 44

Gemaakt door Daphne_BWinnares week 45

Gemaakt door katiaAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Kralen.com

Je staat ingeschreven met #email. Klik hier om je e-mailadres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.