Nieuwsbrief Kralen.com juni 2012

Dag allemaal,

Wij hebben allerlei nieuwtjes en tips die wij graag via deze nieuwsbrief willen melden.

Maak je eigen kreukelkettiing

Deze kreukelketting is eenvoudig te maken: je rijgt rocailles en eventueel wat grotere kralen op circa 5,5 meter staaldraad. Met behulp van een muntje kun je de draad vervolgens laten krullen. Door de draad een aantal keren dubbel te vouwen krijg je vanzelf ’n sieraad met meerdere rijen. Ideaal om mooie kralenrestjes weg te werken. Klik hier om de complete tutorial te lezen.

15% kortingscode te besteden bij CreaDream

Speciaal voor onze trouwe lezers hebben wij nu een 15% kortingscode te besteden bij www.creadream.nl. Jouw kortingscode (eenmalig te gebruiken tot en met 4 juli 2012) is:
#email-201206

Veel winkelplezier toegewenst!

Sieradenwedstrijd natuur: je kunt nu stemmen

We hebben 26 mooie inzendingen ontvangen. Van mooie zomerse sieraden tot wintersfeer en mooie vlinders. Je kunt nu punten uitdelen via dit formulier.Nieuwe poll

Dit is de uitslag van onze laatste poll:
De lente komt eraan! Maak je daardoor automatisch sieraden in een andere stijl dan in de winter, bijvoorbeeld met vrolijkere kleuren?
Nee, ik maak gewoon wat in mij opkomt en soms zijn dat vrolijke, zomerse kleuren midden in de winter.44 %
Ja, ik heb meer behoefte aan vrolijke kleuren. 38 %
Ja, wegens de nieuwe mode die eraan komt, daar spring ik graag op in.18 %
Totaal door 182 personen gestemd.
De nieuwe poll is:

Heb je interesse voor sieraden pakketjes?
  • Ja, wegens tijdgebrek gebruik ik graag een pakket, ik heb geen tijd zelf alle onderdelen bij elkaar te zoeken.
  • Ja, omdat ik een beginner ben gebruik ik graag een pakket, ik vind het lastig om alle onderdelen bij elkaar te zoeken.
  • Ja, ik vind het soms lastig om zelf een mooie kleurcombinatie te verzinnen.
  • Nee, ik wil mijn creatie helemaal zelf verzinnen.
  • Nee, ik heb veel kralen op voorraad. Ik verzamel mooie kralen en bedenk later wat ik ermee wil maken.
Klik hier om je stem uit te brengen.

Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Sieraden haken – Marcella Mercks

Marcella laat in dit boek zien hoe je met garen en een haaknaald mooie sieraden kan maken. Er staan patronen in voor kettingen, armbanden, ringen en ook een riem. Van lieve bloemetjes tot vrolijke ijsjes of juist stoer Afrika. Met haar duidelijke ‘toer voor toer’ beschrijvingen kan iedereen hiermee aan de slag. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts €9,95. ISBN 978-90-5877-944-1, uitgeverij Forte Uitgevers.

Babysokjes breien – Catherine Bouquerel

In dit hartveroverende boek vol sokjes en slofjes wordt allereerst de techniek van breien uitgelegd. Vervolgens kun je kiezen uit 20 patronen van lieve, zachte, snoezige slofjes, sokjes en schoentjes om zelf te breien. Van lieve ballerina schoentjes tot stoere sneakers of matroosjes. Vooral de aardbeiensokjes en paddenstoelenschoentjes zijn om verliefd op te worden! Er staat steeds voor 2 maten aangegeven hoeveel steken je moet breien zodat je het zowel voor baby tussen 0 en 3 maanden als voor baby tussen 3 en 6 maanden kan maken. Bij een paar patronen staat ook uitgelegd hoe je een bijpassende muts, sjaal of vestje kan maken. Dit boek bevat 63 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts €9,95. ISBN 978-90-5877-945-8, uitgeverij Forte Uitgevers.

Hoooked on knitting – Geesje Mosies en Kim Poelwijk

Na het succes van de draadstof Zpagetti introduceren Geesje Mosies en Kim Poelwijk in Hoooked on knitting de nieuwe draadstof RibbonXL. RibbonXL biedt nieuwe mogelijkheden vanwege de lichtere structuur en de meer gestandaardiseerde draaddikte. Het is vooral fijn dat het niet kriebelt en je het kan wassen in de wasmachine. In dit boek komen uiteenlopende haak- en breiprojecten aan bod die je met RibbonXL kan maken: van gebreide mutsen voor beginners tot een gehaakte hexagonpoef voor gevorderden. De brei- en haaksteken worden met duidelijke illustraties in beeld gebracht. Om het nog makkelijker te maken kun je ook filmpjes bekijken. Bij ieder patroon staat een QR-code. Met een smartphone of een tablet is het mogelijk om deze codes in te scannen, zodat je naast de geschreven uitleg ook filmpjes op internet kunt bekijken waarin de diverse steken stap voor stap worden voorgedaan. Dit boek bevat 80 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts €12,95. ISBN 978-90-4391-493-2, uitgeverij Tirion Creatief.

Gift guide for girls – handmade cadeautjes, friends & fun

Dit boek is bedoeld voor tieners en gaat over het maken van cadeautjes. Voor iedere soort vriendin kun je leuke cadeautjes maken: bijvoorbeeld een theekaarsje voor de romantische vriendin, gelukskoekjes voor de New Age vriendin en een vaasje met bloemen voor de organic vriendin. Het bevat veel verschillende tutorials. Je kunt bijvoorbeeld zelf jam maken, lekkere cake bakken of een mooi reisdagboekje knutselen. Ook staan er cadeau tips in, bijvoorbeeld samen naar de bioscoop. Dit boek bevat 96 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts €16,95. ISBN 978-90-4391-465-9, uitgeverij Tirion Creatief.

Taartjes haken – Christa Schmidt en Elke Reith

In dit boek passeren allerlei gehaakte taartjes, cupcakes, bonbons en snoepjes de revue, klaar om nagehaakt te worden. Van luxe bruiloftstaarten tot vrolijke donuts en schattige bonbons. Of je ze nu als versiering wil gebruiken, cadeau wil doen of gewoon na wil maken voor jezelf, zodra je deze snoeperijtjes ziet krijg je zin om de haaknaald te pakken en aan de slag te gaan. Op de uitklappagina achterin het boek staat de techniek van het haken uitgebreid en stap voor stap beschreven. Dit boek bevat 31 pagina’s. en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts €9,95. ISBN 978-90-5877-946-5, uitgeverij Forte Uitgevers.

Wekelijkse sieradenwedstrijd Kralen.com forum

Vrijwel dagelijks komen er nieuwe foto's van zelfgemaakte creaties op het forum. Er is iedere week een nieuwe sieradenwedstrijd. Ieder forumlid mag dan de 3 leukste sieraden van de week uitkiezen. Er zijn 6 nieuwe winnaars:

Winnares week 20

Gemaakt door CreaJetWinnares week 24

Gemaakt door CelinaAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Kralen.com

Klik hier om je e-mail adres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.