Nieuwsbrief Kralen.com mei 2012

Dag allemaal,

Wij hebben allerlei nieuwtjes en tips die wij graag via deze nieuwsbrief willen melden.

Nieuwe instructies

De basisuitleg over speciaal rijgwerk is uitgebreid met informatie over:

Heb je vragen of tips, mail ze alsjeblieft naar info@kralen.com. We zullen de informatie vervolgens uitbreiden zodat starters nog makkelijker kunnen beginnen met deze mooie hobby.

Uitslag negende finale Kralen.com forum

Er hebben 120 personen gestemd. De gelukkige winnaars zijn:
1. Esther Wijma
2. Nickske
3. eMKa
Ga naar Kralen.com om de stemresultaten te bekijken.

Niet vergeten: sieradenwedstrijd natuur

Kralen.com houdt een sieradenwedstrijd, deze keer met het thema natuur. Je kunt dit thema heel breed opvatten, namelijk bomen en bloemen, maar ook dieren. De uitstraling kan variëren van warme, donkere herfstkleuren tot frisse, lichte lentekleuren. Veel mogelijkheden dus! De enige regel is verder 1 inzending per persoon. Inzenden kan in ieder geval t/m 30 mei, maar zal verlengd worden tot er minimaal 20 inzendingen zijn. Veel succes met het maken van een mooie creatie!

Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Bakfeest trakteren & zo – Kitty de Wolf

Na de succesvolle boeken ‘Bakfeest Cupcakes & Zo’ en ‘Bakfeest Taarten & Zo’ deelt Kitty de Wolf uit in ‘Trakteren & Zo’. Dit boek bevat een zeer gevarieerd aanbod aan heerlijke recepten om zelf de leukste en origineelste traktaties te maken. De ideeën zijn heel leuk, bijvoorbeeld een bakje patat (cake gesneden in reepjes met frosting als mayonaise) of juist een schattige sneeuwpop (gemaakt van marshmallows met kokos). Van stoere indianen voor de jongens tot lieve hartjes voor de meisjes, maar ook bijvoorbeeld Zwarte Pieten en geboortelolly’s. Voor ieder feest vind je wel ’n leuke traktatie. De basisrecepten staan stap voor stap beschreven en we zijn verrast hoe snel en eenvoudig je al mooie resultaten kan hebben. Dit boek bevat 80 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 978-90-4391-464-2, uitgeverij Tirion Creatief.

Sjaals breien – Helene Lesger

Dit boek bevat 22 patronen voor de leukste, mooiste en vrolijkste sjaals. Er staan patronen in voor wie nog nooit breinaalden in handen heeft gehad, voor breiers(sters die in een weekendje iets moois willen maken, en ook voor de wat meer ervaren breier(ster) die aan de slag wil met uitdagender patronen. Qua stijl vind je zowel vrolijke als juist chique sjaals, van een mooie cape tot een schattig kantsjaaltje. Dit boek bevat 70 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 978-90-5877-939-7, uitgeverij Forte Uitgevers.

Baby speelgoed haken – Annemarie Arts

Annemarie Arts heeft voor baby’s een hele collectie speelgoed ontworpen die lekker zacht is, maar ook kleurrijk en speels. Bijvoorbeeld een bal, knuffellapje, rammelaars met een belletje er in en nog veel meer. Op zo ’n manier kun je een uniek cadeau geven dat met liefde is gemaakt. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-940-3, uitgeverij Forte Uitgevers.

Vilten voor kleurrijke accessoires – Gillian Harris

In dit boek worden alle aspecten van de belangrijkste vilttechnieken uitgelegd, bijvoorbeeld precisie natvilten, naaldvilten, spinragvilten, nunovilten en breisels vervilten. De kleurrijke werkstukken zijn bedoeld voor het interieur of als persoonlijke accessoires, bijvoorbeeld een lief aardbeienmutsje, een vrolijke kerstkous, schattige peuterslofjes of een praktisch brillendoosje. Als je de vrolijke, zachte kleuren ziet krijg je meteen zin om aan de slag te gaan. De basistechnieken staan achterin duidelijk uitgelegd zodat je ook zelf accessoires kan bedenken, waaronder zelfs mooie vilten kralen. Dit boek bevat 143 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 17,95. ISBN 978-90-5877-941-0, uitgeverij Forte Uitgevers.

Basisboek chakra tekenen – Lidia van Woerden

De zeven chakra’s kennen vele betekenissen en werkingen. In dit boek wordt de creatieve kant belicht. Volg de instructies om stapsgewijs een chakra te tekenen en laat daarna je fantasie de vrije loop. Met behulp van de structuren in het boek kun je zelf de chakra’s verder uitwerken. Wellicht lijken de tekeningen wat ingewikkeld, maar niets is minder waar. De boodschap is: durf! De vele tekeningen bieden genoeg inspiratie voor beginners en gevorderden. Ontwikkel je eigen stijl en ontdek de rust en ontspanning. Dit boek bevat 95 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 978-90-4391-466-6, uitgeverij Tirion Art.

Weblog van de maand mei

Even rondsurfen op het internet voor inspiratie blijft een leuke bezigheid en soms kom je een weblog tegen, die wil je gewoon met anderen delen. Kralen.com kiest daarom iedere maand twee weblogs uit die de aandacht verdienen, namelijk 1 specifiek over kralen/sieraden en 1 over enige creatieve hobby. Ken je zelf ook een leuke weblog? Mail het url naar info@kralen.com, wellicht wordt deze dan ook gekozen tot weblog van de maand.

Kralenweblog van de maand mei

Op keira13.canalblog.com kun je veel mooie voorbeelden vinden van voornamelijk speciaal rijgwerk maar ook eenvoudigere sieraden. Bij het linkermenu vind je ‘album photo’s’ waardoor je heel eenvoudig voor inspiratie haar creaties kan bekijken. Tip: gebruik Google Translate om haar teksten enigszins te kunnen begrijpen als je geen Frans spreekt.


Algemene weblog van de maand mei

Haken en meer gaat zoals de naam al zegt over haken, maar ook voor sieradenmakers is het een bezoekje waard. Haar creaties bestaan uit vrolijke, lieve en romantische leurencombinaties die ook zeer inspirerend kunnen zijn voor je sieraden. Bij het linkermenu kun je eenvoudig haar gratis haaktutorials vinden.Wekelijkse sieradenwedstrijd Kralen.com forum

Vrijwel dagelijks komen er nieuwe foto's van zelfgemaakte creaties op het forum. Er is iedere week een nieuwe sieradenwedstrijd. Ieder forumlid mag dan de 3 leukste sieraden van de week uitkiezen. Er zijn 8 nieuwe winnaars:

Winnares week 14

Gemaakt door Kimj125Winnares week 15

Gemaakt door lianne MWinnares week 16

Gemaakt door EstridWinnares week 17

Gemaakt door EstridWinnares week 18

Gemaakt door AnitaWAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Kralen.com

Klik hier om je e-mail adres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.