Nieuwsbrief Kralen.com maart 2012

Dag allemaal,

Wij hebben allerlei nieuwtjes en tips die wij graag via deze nieuwsbrief willen melden.

Nieuwe instructies

Speciaal rijgwerk, in het Engels ook wel beadweaving of beadwork genoemd, is al lange tijd zeer populair in Nederland. Er zijn oneindig veel mogelijkheden waardoor je het als ’n hobby op zich kan zien, zoveel valt er te leren en variëren. De stijl van de creaties die je ermee kan maken is heel breed, waardoor er voor iedere smaak wel ’n mooi patroon te vinden is. Het is ’n vrij tijdrovende hobby, je creatie zal meestal niet binnen een uur al klaar zijn. Maar ook hierin zijn veel variaties, van een paar uurtjes rijgwerk tot maandenlang ‘monnikenwerk’ voordat je creatie klaar is.

Op Kralen.com hebben wij wat basis informatie verzameld om de stap naar deze nieuwe hobby iets makkelijker te maken voor beginners.Negende finale Kralen.com forum

De afgelopen maanden zijn er alweer 15 unieke winnaars gekomen bij de wekelijkse Kralen.com forum sieradenwedstrijd. Je kunt nu je stem uitbrengen via dit formulier. Succes met kiezen!Niet vergeten: sieradenwedstrijd natuur

Kralen.com houdt een sieradenwedstrijd, deze keer met het thema natuur. Je kunt dit thema heel breed opvatten, namelijk bomen en bloemen, maar ook dieren. De uitstraling kan variëren van warme, donkere herfstkleuren tot frisse, lichte lentekleuren. Veel mogelijkheden dus! De enige regel is verder 1 inzending per persoon. Inzenden kan in ieder geval t/m 30 mei, maar zal verlengd worden tot er minimaal 20 inzendingen zijn. Veel succes met het maken van een mooie creatie!

Nieuwe boeken

Wanneer er nieuwe kralenboeken zijn ben je de eerste die het hoort via de Kralen.com nieuwsbrief! Ook raden we andere hobbyboeken aan, aangezien de meeste kralenfans er ook nog andere creatieve hobby's op na houden.

Pearl beading – Maddy Kuijper

Maddy heeft inmiddels haar 4de boek uitgebracht. De basis van dit boek zijn ronde, platte patronen. De geregen cirkels kunnen gebruikt worden als hanger of voor oorbellen, maar je kunt natuurlijk ook meerdere cirkels rijgen en deze aan elkaar bevestigen voor ’n mooie armband of ketting. Er wordt gewerkt met rocailles in combinatie met bijvoorbeeld parels of Tsjechische (facet)kralen. De patronen zijn zeer duidelijk uitgelegd via tekeningen. Je hoeft daarvoor totaal geen rijgervaring te hebben, het zal hoogstens wat meer oefentijd kosten voor beginners om mooi strak te rijgen. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Dittemedatjes.nl voor slechts € 8,60. ISBN 978-90-5945-134-6, uitgeverij Leane Creatief.

Aapjes haken – Christel Krukkert

Dit boek bevat een hele familie lieve aapjes, bijvoorbeeld een dansende aap, voetbalaap, kok en zelfs stoere piraat! Kortom een boek vol vrolijke aapjes om zelf te haken. Het is inmiddels het vijfde boek van Christel Krukkert, kortom een must-have voor de amigurimi haakfans. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-942-7, uitgeverij Forte Uitgevers.

Haakfeest haken voor kinderen – Brenda Smits

Brenda Smits heeft voor dit boek allerlei vrolijke haakwerkjes gemaakt voor meisjes en jongens. Leuke knuffels, tassen, kussens en hoesjes. Leuk voor volwassenen om voor kinderen te haken en, met een beetje hulp, voor kinderen om zelf te haken. Het leuke aan dit boek is dat ieder patroon zowel als applicatie (plat) als amigurimi (3d) te haken is. De 3d patronen bestaan vaak uit 2 applicaties die aan elkaar gezet worden. Hierdoor is het een mooi, eenvoudig opstapje voor degenen die alleen met applicaties ervaring hebben. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-943-3, uitgeverij Forte Uitgevers.

Vrolijke cake pops – Heike Roland en Stefanie Thomas

Wat is er nog leuker dan cupcakes? Cake pops! Deze cakejes op een stokje kun je op allerlei manieren aankleden en versieren. Zo maak je met marsepein, fondant en vrolijke strooisels hele leuke traktaties zoals spookjes voor Halloween, rendieren voor kerst of hartjes voor Valentijn. Kortom voor elke gelegenheid een passende Cake Pop. Leuk om te trakteren en heerlijk om zelf op te snoepen. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-920-5, uitgeverij Forte Uitgevers.

Liefs uit Holland – Inge Blom

Dit boek staat boordevol hippe papiercreaties in een typisch Nederlands decor. Je kan bijvoorbeeld een cadeautas maken, vrolijke versiersels voor aan deur of sleutelbos, stoffen doosjes en uiteraard hele leuke kaartjes. Allemaal afgewerkt met linten, knopen, textiel en nog veel meer! De werkstukken worden duidelijk beschreven, inclusief alle benodigdheden en patronen. De mooie sfeerfoto’s maken het boek helemaal compleet. Dit boek bevat 63 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-4391-478-9, uitgeverij Tirion Creatief.


Nieuwe poll

Dit is de uitslag van onze laatste poll:
Bezoek je ook kralenfora?
Nee, ik bezoek nooit kralenfora maar wil het wel eens gaan doen33 %
Ja, maar alleen om te lezen31 %
Zeker, ik ben (vrijwel) dagelijks actief op kralenfora17 %
Nee, ik bezoek nooit kralenfora, ben dat ook niet van plan11 %
Ja, en ik post er ook weleens9 %
Totaal door 149 personen gestemd.
De nieuwe poll is:
De lente komt eraan! Maak je daardoor automatisch sieraden in een andere stijl dan in de winter, bijvoorbeeld met vrolijkere kleuren?
  • Ja, ik heb meer behoefte aan vrolijke kleuren.
  • Ja, wegens de nieuwe mode die eraan komt, daar spring ik graag op in.
  • Nee, ik maak gewoon wat in mij opkomt en soms zijn dat vrolijke, zomerse kleuren midden in de winter.
Klik hier om je stem uit te brengen.

Wekelijkse sieradenwedstrijd Kralen.com forum

Vrijwel dagelijks komen er nieuwe foto's van zelfgemaakte creaties op het forum. Er is iedere week een nieuwe sieradenwedstrijd. Ieder forumlid mag dan de 3 leukste sieraden van de week uitkiezen. Er zijn 15 nieuwe winnaars:

Winnares week 50

Gemaakt door eMKaWinnares week 1

Gemaakt door lianne MWinnares week 2

Gemaakt door Daphne_BWinnares week 5

Gemaakt door Daphne_BWinnares week 6

Gemaakt door AnitaWWinnares week 7

Gemaakt door DoraMWinnares week 8

Gemaakt door MaddyWinnares week 9

Gemaakt door Daphne_BWinnares week 10

Gemaakt door MaddyAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Kralen.com

Klik hier om je e-mail adres uit ons bestand te verwijderen of te wijzigen.