Print pagina

Sieradenbuste maken

Je kunt tegenwoordig in allerlei maten en modellen een sieradenbuste kopen, maar als je veel nodig heb, bijvoorbeeld voor het verkopen van sieraden op een markt, tikt het aardig aan qua kosten. Een aantal forumleden heeft op het forum tips uitgewisseld over het zelf maken van sieradenbustes. Zie hieronder de tips van Fairy:

Het gele en de zwarte patronen zijn hetzelfde patroon. Ze liggen alleen anders op het papier. Het is maar wat je zelf maar het prettigst vindt. Je moet zelf nog wel even knutselen. De patronen hebben waarschijnlijk niet het formaat wat je wilt gebruiken. Ik raad je aan om het eerst van papier of een goedkoop (rest)karton te maken en dan met dat model te gaan stoeien. Vergroten kun je doen met een kopieermachine of zelf uit de hand gewoon een stukje buiten de randen omtrekken. Tip: Als je een klein kegeltje maakt kun je dat ook leuk gebruiken voor armbandjes. Veel succes met knutselen en veel plezier van het eindresultaat.
Afbeelding 1: voorbeeld 1
Afbeelding 2: voorbeeld 2, deel 1 en 2.
Afbeelding 3: voorbeeld resultaat.
Eelke had een ander patroon, je kunt het hier downloaden in pdf formaat. Dit is een klassiekere vorm met schouder en hals.