Kralen.com > Instructies > Wire > Dikke wire > Dollar oorbel

Dollar oorbel

Met behulp van dik wire en een wire artist kun je heel eenvoudig een mooie oorbel maken. Els heeft speciaal voor ons een tutorial hierover geschreven die je hieronder kan vinden.

Benodigdheden

  • 2 x 16 cm wire in dikte 18 of 20 gauge. Ik heb artistic wire kleur non tarnish silver (productnummer bij CreaDream DR-1818-17a) gebruikt. In de instructie wordt verder gewoon het woord 'draad' gebruikt.
  • Vier 8 mm (kristallen) kralen
  • Acht 3 mm kralen goudkleurig (CreaDream KR-743-43 of andere metallook kralen)
  • Een set standaard oorbellen (knopjes of haakjes) (CreaDream B-242-17b of andere oorbellen)
  • Liniaal / meetlint
  • Kniptang
  • Punt tang
  • Gebogen punt tang (2)
  • Tang met nylon bek
  • 1 x beadalon wire artist - thing-a-ma-jig deluxe (CreaDream HU-07-1), in dit voorbeeld zijn 1 pin 3 mm en twee maal pin van 10 mm gebruikt
Afbeelding 1: dollarvormige oorbel

Instructies

  1. Gebruik de tang met de nylon bek om een stuk 18 of 20 gauge van 16 cm draad recht te maken.
  2. Knip de draad af met de draad kniptang.
  3. Maak een oog aan een kant van de draad met de rondbektang. Dit oog wordt later afgeknipt en hoeft dus geen volmaakte "P" te zijn.
  4. Plaats het oog van de draad om pin 1 en buig de draad zoals in afbeelding 2 wordt getoond.
  5. Afbeelding 2: stap 4
  6. Verwijder de draad van de jig. De draad moet er nu uitzien als een lange "S" zoals in afbeelding 3.
  7. Afbeelding 3: stap 5
  8. Pak nu de draad vast met de gebogen punt tang zoals in afbeelding 4. De draad moet gebogen worden zodat het einde naar boven wijst. Hou de tang in uw niet dominante hand en buig de draad 90 graden zodat het midden over de "S"-vorm loopt.
  9. Afbeelding 4: stap 6
  10. Na het voltooien van stap 6 moet de draad eruit zien als in afbeelding 5.
  11. Afbeelding 5: stap 7
  12. Nu zijn we op het punt aangekomen waarop de kralen aan de middelste draad kunnen worden toegevoegd. In dit voorbeeld worden 8 mm Swarovski kralen en 3 mm goudkleurige metalen kralen gebruikt. Plaats de kralen aan beide kanten van het midden van de "S" zoals in afbeelding 6.
  13. Afbeelding 6: stap 8
  14. Nu wordt de horizontale draad rond de verticale draad gewikkeld om de "S" vorm permanent te maken. Met de hand gaat dit vrij moeilijk, het gaat gemakkelijker met een rondbektang. Pak de horizontale draad bij het punt waar u wilt beginnen met wikkelen en maak een "U" vorm of een 180 graden bocht rond de punt van de rondbektang. Zie afbeelding 7 waar u de draad vast moet pakken. (Let op: de onderkant van het onderdeel van stap 8 wordt de bovenkant van het onderdeel in stap 9.
  15. Afbeelding 7: stap 9
  16. In afbeelding 8 ziet u hoe het draad onderdeel eruit moet zien na het maken van de 180 graden bocht.
  17. Afbeelding 8: stap 10
  18. In afbeelding 9 ziet u dat het begin van de wikkel er voor zorgt dat de "S" vorm gezekerd wordt. Let erop dat we de "S "vasthouden met de gebogen punt tang en de horizontale draad om de verticale draad wikkelen. In dit voorbeeld is er voor gekozen om twee keer te wikkelen.
  19. Afbeelding 9: stap 11
  20. Wanneer u klaar bent met het wikkelen moet de oorbel eruit zien als in afbeelding 9.
  21. Afbeelding 10: stap 12
  22. Knip met de draadkniptang de overtollige horizontale draad af. Pak na het knippen het draadonderdeel vast met een punt tang en gebruik een tweede punt tang om het afgeknipte puntje te draaien en te knijpen tot het niet meer uitsteekt.
  23. Afbeelding 11: stap 13
  24. Nu moet het oog aan de bovenkant van de oorbel gemaakt worden. Pak, om dit oog te maken, de draad met de gebogen punt tang vast vlak boven de twee wikkels (zie afbeelding 12). Na het vastpakken van de draad moet de draad 90 graden gebogen worden.
  25. Afbeelding 12: stap 14
  26. Nadat de draad 90 graden is gebogen in stap 14, moet het resultaat zijn als in afbeelding 13.
  27. Afbeelding 13: stap 15
  28. Om een oog aan de bovenkant van de oorbel te maken moet u de rondbektang gebruiken. Buig de draad om de bek van de tang vlak bij de 90 graden hoek, duw de draad over de bek van de rondbektang. Om het oog te completeren moet u de druk van de tang afhalen en deze heroriƫnteren zodat u het oog af kunt maken.
  29. Afbeelding 14: stap 16
  30. Wanneer het oog compleet is controleer dan of het oog in het midden van de oorbel zit.
  31. Afbeelding 15: stap 17
  32. We kunnen het oog een open oog maken of een omwikkeld oog. Als u een open oog wilt, knip dan de draad met uw kniptang af en maak met de rondbektang een oog. Wanneer u een omwikkeld oog wilt, pak dan de draad vast met de gebogen punt tang zoals in afbeelding 16.Terwijl u het oog vast houdt, wikkel dan de draad rond de middelste draad in de oorbel. Wikkel totdat u de opening heeft opgevuld. Knip daarna de resterende draad af met de kniptang en knijp en draai het puntje tot deze niet meer uitsteekt.
  33. Afbeelding 16: stap 18
  34. Knip na het omwikkelen van het oog de overtollige draad af. Uw oorbel ziet er nu uit als in afbeelding 17.
  35. Afbeelding 17: stap 19
  36. Maak de oorbel af door het oog van een standaard oorhanger te openen en de bovenste lus van je oorbel daarin te bevestigen. Sluit daarna het oog weer. Wanneer je een steker gebruikt heeft die vaak een dicht oog. Dan kun je de steker voor het wikkelen eraan bevestigen of een (3,5 mm) open ring gebruiken als koppeling tussen de steker en oorbel
  37. Afbeelding 18: stap 20


© 2000 - 2024 Kralen.com - Alle rechten voorbehouden