Print pagina

Boeken en tijdschriften

Er zijn helaas nog niet veel Nederlandse kralenboeken waarin speciaal rijgwerk toegepast wordt. De Nederlandse boeken die er zijn zijn bijvoorbeeld:
 • boeken van de serie van Leane Creatief. Er is bijvoorbeeld 'n boek met netting patronen. Veel patronen worden gecombineerd met iets grotere kralen, bijvoorbeeld parels en Tsjechisch facet.
  Afbeelding 1 t/m 3: aantal boeken van Leane Creatief
 • boeken van Gineke Root. Ook hier wordt het rijgwerk vaak gecombineerd met parels en Tsjechisch facet.
  Afbeelding 4 t/m 6: aantal boeken van Gineke Root.
 • Kralenrijgtechnieken - Sara Withers en Stephanie Burnham. Dit boek is vertaald uit het Engels, helaas niet meer overal leverbaar. Het gaat niet alleen over speciaal rijgwerk maar bevat wel instructies over rocailles.
  Afbeelding 7: Kralenrijgtechnieken - Sara Withers en Stephanie Burnham.
Er zijn ontzettend veel Engelstalige boeken over speciaal rijgwerk. Bij bijvoorbeeld Amazon.com kun je van veel boeken een aantal pagina's bekijken om 'n indruk te krijgen. Vaak pakt het voordelig uit om het bij BookDepository.co.uk te bestellen aangezien zij geen verzendkosten rekenen. Een aantal boeken die we in ieder geval kunnen aanraden:
 • boeken van de serie 'Creative Beading'. Het tijdschrift Bead and Button brengt ieder jaar een 'best of' boek uit onder de naam Creative Beading. Het bevat veel patronen. Basisuitleg staat er altijd in zodat ook beginners ermee aan de slag kunnen.
  Afbeelding 8 t/m 10: aantal boeken van Creative Beading.
 • Boeken van Diane Fitzgerald. Zij heeft verschillende boeken uitgebracht, allemaal duidelijk uitgelegd en met mooie patronen.
  Afbeelding 11 t/m 13: aantal boeken van Diane Fitzgerald.
Er zullen nog meer boeken vermeld worden. Ken je zelf 'n boek dat je kan aanraden? Mail het naar info@kralen.com, dan voegen we het toe aan deze lijst.

Tijdschriften

Er zijn meerdere Engelstalige kralentijdschriften. Degene die het meest met speciaal rijgwerk te maken hebben zijn:
 • Bead and Button. Je kunt ook eventueel 1 van hun 'best of' boeken kopen, te vinden onder de naam 'Creative Beading'.
  Afbeelding 14 t/m 16: aantal voorbeelden van Bead and Button.
 • Beadwork
  Afbeelding 17 t/m 19: aantal voorbeelden van Beadwork.