Print pagina

Bloemoorbellen

De nieuwe hype van 2011: bloemoorbellen. Het is niet ingewikkeld en heeft veel verschillende mogelijkheden. Het is gebruikelijk slechts één oorbel te dragen. Op deze pagina kun je tips en voorbeelden vinden.

Benodigdheden

  • Oorringen. 6 cm wordt het meest gebruikt maar het kan ook kleiner (bijvoorbeeld 4 cm voor kinderen) of groter (bijvoorbeeld 8 cm)
  • Stoffen bloem
  • Bijpassende kralen die geregen kunnen worden aan de oorring
  • Bijpassende schakelketting of verlengketting wat aan de oorring kan hangen.
  • Bijpassend lint wat aan de oorring kan hangen
  • Bijpassende bedel die geregen kan worden aan de oorring of bevestigd aan de schakelketting
Het is niet verplicht alle soorten benodigdheden op je oorbel te verwerken. Je kunt gewoon zelf kijken wat je mooi bij elkaar vindt passen.

Tip: zie thema ‘bloemoorbellen’ op www.creadream.nl waar je alle benodigdheden kunt vinden.

Instructies

Het rijgen van de bloem

De bloem kun je als eerste op de oorring rijgen. Bij sommige bloemen moet een stukje plastic aan de voorkant afgeknipt worden waarna de bloem vanzelf geregen kan worden. Het voordeel van dit soort bloemen is dat ze heel stevig op de oorring vallen. Het gat is zeg maar net groot genoeg voor de oorring waardoor de bloem stevig om de oorring zit. De bloem kan daardoor niet verkeerd om gaan hangen. Is het gat toch te groot waardoor de bloem soms omdraait? Rijg eventueel ’n kleine kraal ervoor en erna, wat stevigheid geeft. Of plaats een klein druppeltje lijm.

Heb je een stoffen bloem zonder gat? Je kunt eventueel eyelets kopen bij de bouwmarkt. Dit zijn kleine metalen ringetjes die je aan het bloemetje kunt bevestigen. Hierdoor heeft het een stevig gat waardoor het goed geregen kan worden. Of knip voorzichtig een gaatje in de bloem en doe daar wat nagellak op zodat het niet gaat rafelen. Door een kraal te rijgen voor en achter de bloem wordt het gaatje vanzelf verborgen.

Het versieren van de bloem

Je kunt de oorbel vervolgens verder versieren door enkele kralen te rijgen. Je kunt ook een schakelketting of verlengketting rijgen. Bevestig eventueel een bedeltje of gekettelde kraal onderaan de schakelketting.

Verder zijn er veel hangers die geregen kunnen worden voor de oorbel. Het valt vanzelf goed.

Afhankelijk van de breedte van het lint kan het op verschillende manieren geplaatst worden. Je kunt bijvoorbeeld het lint om de oorring heen knopen. Of bevestig het lint in een kralenkap met behulp van kettelstift en rijg het vervolgens. Dit gaat als volg te werk:
  1. Vouw het lint dubbel.
  2. Maak in het midden een gaatje en duw daar een nietstift doorheen
  3. Rijg een kleine kralenkap. De kralenkap valt over een deel van het dubbel gevouwen lint. Het gaatje dat is geprikt valt dan vanzelf weg.
  4. Buig een oogje aan de nietstift. Je hebt nu zelf een hanger gemaakt die geregen kan worden aan de oorbel.

Voorbeelden

Zie hieronder ter inspiratie voorbeelden.© SammiiY


© SammiiY


© ladylisa1991


© ladylisa1991


© ladylisa1991


© wilmadonna


© wilmadonna


© chantalssieranden


© Hurms


© DarkYuna