Print pagina

Engel

Je kunt dit soort engeltjes gebruiken als versiering op de kerstboom, sleutelhanger of zelfs om een kaartje mee te maken.

Benodigdheden

 • Rocailles voor het lijfje en de vleugels.
 • Eén grote kraal voor haar hoofd.
 • IJzerdraad

Instructies

 1. Knip circa 80 centimeter ijzerdraad.
 2. Rijg 1 grote kraal en 1 kleine kraal. Plaats dit in het midden van de draad. Rijg de draad opnieuw door de grote kraal. Je kunt de draad vervolgens strak aantrekken zodat de kralen mooi tegen elkaar komen, maar je kunt ook een klein lusje overhouden als je het engeltje aan de kerstboom wil hangen.
 3. Rijg 3 kralen op de linkerdraad. Rijg vervolgens de rechterdraad door deze 3 kralen maar dan vanaf de andere kant, zodat aan beiden kanten van de rij de draad eindigt.
  Afbeelding 1: stap 1 t/m 3.
 4. Je kunt nu de vleugeltjes gaan rijgen. Rijg 19 kralen op de rechterdraad. Rijg de draad vervolgens terug door de eerste kraal van het vleugeltje. Trek dit strak aan.
 5. Rijg vervolgens 19 kralen op de linkerdraad. Rijg de draad vervolgens terug door de eerste kraal van het vleugeltje. Trek dit strak aan.
 6. Je kunt nu het lijfje gaan rijgen. Rijg 3 kralen op de linkerdraad. Rijg de rechterdraad vervolgens door de 3 laatst geregen kralen.
 7. Herhaal stap 3 met iedere keer 1 extra kraal. Ga zo door tot je een rij met 9 kralen heb geregen.
  Afbeelding 2: het draad hoeft alleen nog weggewerkt te worden.
 8. Werk de draad vervolgens op de volgende manier af:
  1. Draai de draad een aantal keren om het al gebruikte draad.
  2. Rijg de draad door een aantal al geregen kralen.
  3. Knip de draad zo kort mogelijk af.
  Afbeelding 3: het wegwerken van het resterende draad.