Kralen.com > Instructies > Figuren > Instructies 3d figuren > Inleiding

Inleiding

April 2005 kregen wij instructies gemaild van Annika Bekmann. Wij zijn hier heel blij mee en hebben die uiteraard op het internet gezet. Annika, bedankt voor de moeite! Alle pagina's te vinden onder 'Instructies 3d figuren' zijn geschreven door Annika.
Het maken van een kralendier is niet moeilijk, maar het vereist wel enige handigheid. Wanneer je de techniek eenmaal door hebt kun je elk dier (of ieder ander figuurtje) maken. Je kunt kralendieren ‘plat’ maar ook ‘driedimensionaal’ (3D) vlechten (zie voorbeelden hieronder).
Afbeelding 1: links platte voorbeeld, rechts 3d voorbeeld.
Er zijn veel verschillende websites met patronen over het maken van kralendieren te vinden (bijvoorbeeld: http://perso.wanadoo.fr/mk.perles/indexfr.htm.) Helaas zijn de meeste sites in het Duits of Frans. Daarom leg ik hieronder uit hoe het werkt in het Nederlands. Wanneer je de techniek door hebt kun je van de sites leuke patronen halen om zelf te maken.

Ik heb geprobeerd in duidelijke stappen uit te leggen wat de bedoeling is. Voor sommigen zullen stappen overbodig zijn, anderen zullen de extra stappen hard nodig hebben. Voor vragen of onduidelijkheden mogen jullie me altijd mailen: annikaskralencreaties@hotmail.com. Veel succes!!!

© 2000 - 2024 Kralen.com - Alle rechten voorbehouden